Close

Strona 3 z 10 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 97

Wątek: Jaki tablet

Domyślnie

da się, dużo naturalniej i łatwiej jest obrysować kształt piórkiem na ekranie który jest odwzorowany 1:1 na powierzchni tabletu. dosłowni jakbyś rysował na kartce...

przy myszy plącze ci się kabel, kończy podkładka (ew. biurko) i trzeba mychą "wrócić" - mi to okropnie przeszkadza.
    grim&evil
    treli-freli, mam mnóstwo megapikseli

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez przem426 Zobacz posta
    przy myszy plącze ci się kabel, kończy podkładka (ew. biurko) i trzeba mychą "wrócić" - mi to okropnie przeszkadza.
    To już zakrawa na sekciarstwo.
    A o myszach bezprzewodowych słyszał?

Podkładka się kończy? Biurko? O rety. Zerknij w ustawienia myszki -- może masz tam coś źle ustawione...

Choć ja tablet lubię bardzo. Tak jednak nie jest najwygodniejszy do wszystkiego.
    24355050508080135105200...
    www.jswierad.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Raczej winno byc "jak wszyscy" uzytkownicy Wacoma.
    Gdzies kiedys czytalem, ze komus tablet nie podszedl, dlatego napisalem o wiekszosci a nie o wszystkich uzyszkodnikach Wacom'ow.

Jesli chodzi o rozmiar mi tez a6 (wide) wystarcza.
    Jednak nie pracowalem na wiekszym i nie wiem czy moj poglad by sie nie zmienil

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sote Zobacz posta
    Gdzies kiedys czytalem, ze komus tablet nie podszedl, dlatego napisalem o wiekszosci a nie o wszystkich uzyszkodnikach Wacom'ow.
    No, ale jak komus tablet nie „podszedl”, to nie jest uzytkownikiem Wacoma...
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Ja mam w wersji Intuos4 small (taki odpowiednik A6) i jeśli chodzi i obróbkę zdjęć to idealnie pasuje. A i dużo miejsca nie zajmuje. Tylko pen mi się rozpadł (jak dałem synkowi do rysowania) i trochę jest teraz rozklekotany
    Pozdrawiam! Marcin fotoblog fotografia
    F100,D700,D80 | N 35/2D 50/1.4D 105/2.8D 24-85G 35-70/2.8D 75-150/3.5AiS | Σ 12-24 70-300 | Sonnar 300/4 | Soligor 135/2.8 | SW 150/750 | SB-800/400 | LS-2000 | HEQ5

Domyślnie

Tak jak mpwt używam od niedawna Intuosa4 wielkości S. Kolega Czornyj odradzał mi większą wielkość () i po pierwszych doświadczeniach zdecydowanie podzielam zdanie, że do obróbki fotografii nic większego nie jest potrzebne bo tylko namachać i zmęczyć się można. Nie widzę związku wielkości tabletu z precyzją w kontekście PS/LR. Można o tym mówić w porównaniu z myszą, bo tutaj faktycznie jest przepaść. Czuję się jakby mi ktoś cegłę od ręki odwiązał Co innego przy rysowaniu, bo wtedy rozmach gestu poprowadzonego na większym formacie ma zdecydowanie większe znaczenie.

Domyślnie

Po przejrzeniu ofert zdecydowałem się praktycznie na coś takiego:
    Wacom Bamboo Fun Pen & Touch A5 (Medium)
    Ma ktoś może jakieś negatywne skojarzenia z tym tabletem?
    A może faktycznie skusić się na tego Intuosa 4S
    Ostatnio edytowane przez plusfoto ; 29-12-2010 o 13:48
    Pozdrawiam-Rajmund
    Dwie puszki, dwie lampy i trochę szkła
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Przy okazji wątku o tabletach mam pytanie.
    Córka znajomego ma zainteresowania artystyczne - trochę maluje, rysuje itp. Znajomy zastanawia się nad zakupem dla niej tabletu, który miałby służyć przede wszystkim do rysowania/malowania na komputerze. Podpytywał się mnie ostatnio, ale niestety, podobnie jak on nie mam zielonego pojęcia o możliwościach poszczególnych modeli.
    Które modele (oczywiście Wacoma ) jest sens brać pod uwagę do takich zastosowań i jaki rozmiar minimum? Czy za cenę w okolicach 1tys.zł coś się znajdzie?
    Coraz więcej sprzętu (D70s pozostał), tylko ciągle czasu i umiejętności mało

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pinio Zobacz posta
    Córka znajomego ma zainteresowania artystyczne - trochę maluje, rysuje itp. Znajomy zastanawia się nad zakupem dla niej tabletu, który miałby służyć przede wszystkim do rysowania/malowania na komputerze. Podpytywał się mnie ostatnio, ale niestety, podobnie jak on nie mam zielonego pojęcia o możliwościach poszczególnych modeli. Które modele (oczywiście Wacoma ) jest sens brać pod uwagę do takich zastosowań i jaki rozmiar minimum?
    W przypadku rysowania/malowania, rozmiar zalezy przede wszystkim od stylu pracy, jaki preferuje uzytkownik. Jesli uzywa zamaszystych, luznych pociagniec pedzlem/olowkiem — to oczywiscie tablet jak najwiekszy. Jesli rysowanie polega na krotki pociagnieciach, „dziubaniu” na przestrzeni kilku cm2, to oczywiscie wystarczy A5 czy nawet A6. Na poczatek na pewno cos z tanszych modeli. Jesli sie wciagnie i faktycznie zacznie jej brakowac moliwosci (mimo wszystko nawet sporo zawodowcow zadowala sie najprostszymi modelami), mozna wtedy sie szarpnac na Intuosa.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Czy taki tablet za 200-300 zł zda egzamin u amatora , znalazłem Bamboo Pen & touch w cenie 290 zł
    Warto czy sobie odpuścić w tej cenie i dozbierać na coś poważniejszego?
    Nie miałem wcześniej styczności z tabletami dlatego pytam?
    Może coś innego w cenie 200-300 zł polecicie?
    Moja galeria: www.darko.cal.pl, zapraszam na FB

Strona 3 z 10 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów