tak naprawdę idealny jest ten który masz akurat pod ręką gdy goni cie deadline![]()
Szukaj
tak naprawdę idealny jest ten który masz akurat pod ręką gdy goni cie deadline![]()
Miałem podobny dylemat niedawno i wybrałem PEN&Touch, myszka do śmieci po 1 dniu, obrabiam tylko zdjecia, jak dla mnie idealne narzędzie.
Niekoniecznie, a co niektorzy twierdza nawet, ze A6. Ale powiem szczerze, ze mi by jakos juz nie podszedl mniejszy niz „L” (325 x 203 mm), a i osobiscie nie spotkalem nikogo, kto zadowolilby sie wersja A6 (co nie znaczy, ze na forach czy grupach dyskusyjnych, nie pojawiaja sie glosy przeciwne).
D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
www.SALDAT.pl
Stig ja sie zadowalam i nie narzekam na wersje a6![]()
No coś w tym jest co mówisz. Kupiłem tablet Bamboo - A5 oczywiście - z myślą o pracy w LR i ... no ichyba się zawiodłem.
Właściwie nic nie wnosi do precyzji w stosunku do myszki a namachać się piórkiem trzeba jak się ciągle skacze z jednego końca ekranu na drugi. Z A6 byłoby chyba jeszcze gorzej.
Czy Intuos byłby lepszy?
No przecież "system" pracy się nie zmienia
mam bamboo a5 i powiem szczerze - przeraża mnie myśl ganiania piórkiem po tablecie rozmiaru a4.
już na a5 trzeba się porządnie namachać.
co do samej obróbki tabletem - prowadzenie piórka to miód i poezja przy prowadzeniu myszy, np podczas nakładania maski adjustment brushem w LR... ale żeby wszystko piórkiem? brrr...
grim&evil
treli-freli, mam mnóstwo megapikseli
Marudzicie. Mam A4+ (oversize) i pracuje się świetnie. Myszy praktycznie nie używam. Może i trzeba nieco łapą pomachać, ale za to precyzja rewelacyjna.
Ok dzięki za wypowiedzi - trochę mi się rozjaśniło w rozumie w tym temacie i tak na dobry początek pójdzie chyba a5 bambo. Przy a6 mógłbym pewnie za pół roku dojść do wniosku że za mały a L czyli coś około a4 to prawie 1/3 biurka więc może troczę za dużo.
Pozdrawiam-Rajmund
Dwie puszki, dwie lampy i trochę szkła
Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
Skontaktuj się z nami