Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 32

Wątek: Kupuje Lampe

Domyślnie

bierz nowke sb600 albo uzywke sb800 nie pakuj sie w inne bo co nikon to nikon.wiem co mówię

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adolfik9501 Zobacz posta
    He, he. Di866 zapowiadał się świetnie, a wyszło tak sobie i do tego awaryjnie M50AF1 czy SB600 w ręcach nie miałem, ale jakbym miał coś z tej dwójki wybierać to M50AF1... chyba, że liczyłaby się wielkość to wówczas SB600. Sam mam SB800, więc na dzień dzisiejszy problem mnie nie dotyczy.
    powiem tak - miałem trochę ponad rok - 2 razy w serwisie i zawsze wymiana na nową. Za 2 razy jak fotojoker zadzwonił i powiedział że do odebrania nowa poszli mi na rękę i wymienili na .... sb-700 Więcej już nie chcę nie systemowych lamp A co do sb-600 to ja zdecydowanie wolałbym dołożyć do 700 lub 900. Już więcej nie dam się wkopać w nie systemową lampę

Cytat Zamieszczone przez przem426 Zobacz posta
    o szit. a ja wszędzie widze białe myszki i di622.

zwracam honor, jest commander.
    spróbowałbyś nie
    Nikon FX

Domyślnie

Nikon Speedlight SB-900 kosztuje 1350zł jak był sobie na raty rozbił i przekonał narzeczoną to pewnie bym chapnął tą sabinke, tylko pytanie ona ma liczbę przewodnią 34 a niektóre lampy po 50, co ja będe miał biorąc ta sb900 od tej sb 600 czy tego Metza, oprócz różnicy pieniędzy.
    D90 | 18-105 VR | I ładna czarna torba xD |

Domyślnie

tak, że jest to niewygodne. w sumie to nie problem. problemem może być to, że stopka jest plastikowa. łatwo ją ułamać.
    To twoje subiektywne odczucie. Ciekawe ile razy spotkałeś się ze złamaną plastikową stopką?? Być może niezbyt uważnie przeglądam forum, ale są to jednostkowe przypadki. Moim zdaniem lepiej żeby stopka się połamała niż miałoby się uszkodzić coś w body.
    Cytat Zamieszczone przez Rafalec Zobacz posta
    A tak, że u mnie to kółeczko potrafi się zaklinować jak za mocno się przykręci i potem ciężko zdjąć. O!
    Chyba biegasz za aparatem i lampą??
    Ostatnio edytowane przez marcinez ; 29-12-2010 o 00:19

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcinez Zobacz posta
    To twoje subiektywne odczucie. Ciekawe ile razy spotkałeś się ze złamaną plastikową stopką?? Być może niezbyt uważnie przeglądam forum, ale są to jednostkowe przypadki. Moim zdaniem lepiej żeby stopka się połamała niż miałoby się uszkodzić coś w body.

Chyba biegasz za aparatem i lampą??
    raz, z własną lampką która spadła razem z wyzwalaczem na ziemie - z wcale nie takiej dużej wysokości. stopka poszła w drobny mak...

jakoś tak wole te metalowe....
    grim&evil
    treli-freli, mam mnóstwo megapikseli

Domyślnie

raz, z własną lampką która spadła razem z wyzwalaczem na ziemie - z wcale nie takiej dużej wysokości. stopka poszła w drobny mak...

jakoś tak wole te metalowe....
    Uważasz, że metalowa stopka przeżyłaby upadek? Śmiem wątpić. Nie widziałem stopki "metalowej" ale czy nie jest połączona z plastikiem?

Domyślnie

Przezabawna rozmowa się wywiązała, że aż post autora się w akcji zagubił

iLLi liczba przewodnia lamp jest podawana dla konkretnych ogniskowych i na takich samych trzeba porównywać. SB-900 to już lampa z innej półki (plus masa dodatków w zestawie) w tym dziale jest szeroki temat o niej. Samemu trzeba odpowiedzieć na pytanie czy taka lampa jest potrzebna. I tak naprawdę to ty sam zdecydujesz co kupisz, bo jak widać każdy chwali swoje. Ale faktem jest że ja przy wyborze opinie innych ludzi są istotne.

przem426 istota metalowej stopki wydaje mi się być inna. Nie chodzi tu o wytrzymałość, bo jak źle spadnie to i tytanowa stopka może nie pomóc, a raczej o łatwość montażu na sankach.
    Ostatnio edytowane przez Yendru ; 29-12-2010 o 00:45

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gamegirl Zobacz posta
    . Nie chcę nawet myśleć co by mi dodali z SB900.
    no a mi właśnie przyszła nowa i pytanie brak instrukcjii PL to standard ?
    Pisać do nich żeby dosłali czy sciągnąć z netu

Jak z tym jest ?? jak się sprzedaje na terenie PL to chyba instrukcje w języku naszym mieć powinni

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Bielsk Podlaski

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez joker333 Zobacz posta
    no a mi właśnie przyszła nowa i pytanie brak instrukcjii PL to standard ?
    Pisać do nich żeby dosłali czy sciągnąć z netu

Jak z tym jest ?? jak się sprzedaje na terenie PL to chyba instrukcje w języku naszym mieć powinni
    jeśli kupiłeś w redcoon ,to jest to normalne ściągnij sobie z netu i po kłopocie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Poganin Zobacz posta
    jeśli kupiłeś w redcoon ,to jest to normalne ściągnij sobie z netu i po kłopocie
    Jasnowidz?
    już sciągnąłem wydrukowałem i zbindowałem ładniejsza niż fabryczna
    ..bo czytanie wersji elektronicznej do poduszki to jakoś nie dla mnie

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów