bierz nowke sb600 albo uzywke sb800 nie pakuj sie w inne bo co nikon to nikon.wiem co mówię![]()
Szukaj
bierz nowke sb600 albo uzywke sb800 nie pakuj sie w inne bo co nikon to nikon.wiem co mówię![]()
powiem tak - miałem trochę ponad rok - 2 razy w serwisie i zawsze wymiana na nową. Za 2 razy jak fotojoker zadzwonił i powiedział że do odebrania nowa poszli mi na rękę i wymienili na .... sb-700Więcej już nie chcę nie systemowych lamp
A co do sb-600 to ja zdecydowanie wolałbym dołożyć do 700 lub 900. Już więcej nie dam się wkopać w nie systemową lampę
spróbowałbyś nie![]()
Nikon FX
Nikon Speedlight SB-900 kosztuje 1350zł jak był sobie na raty rozbił i przekonał narzeczoną to pewnie bym chapnął tą sabinke, tylko pytanie ona ma liczbę przewodnią 34 a niektóre lampy po 50, co ja będe miał biorąc ta sb900 od tej sb 600 czy tego Metza, oprócz różnicy pieniędzy.
D90 | 18-105 VR | I ładna czarna torba xD |
To twoje subiektywne odczucie. Ciekawe ile razy spotkałeś się ze złamaną plastikową stopką?? Być może niezbyt uważnie przeglądam forum, ale są to jednostkowe przypadki. Moim zdaniem lepiej żeby stopka się połamała niż miałoby się uszkodzić coś w body.
Chyba biegasz za aparatem i lampą??![]()
Ostatnio edytowane przez marcinez ; 29-12-2010 o 00:19
Przezabawna rozmowa się wywiązała, że aż post autora się w akcji zagubił
iLLi liczba przewodnia lamp jest podawana dla konkretnych ogniskowych i na takich samych trzeba porównywać. SB-900 to już lampa z innej półki (plus masa dodatków w zestawie) w tym dziale jest szeroki temat o niej. Samemu trzeba odpowiedzieć na pytanie czy taka lampa jest potrzebna. I tak naprawdę to ty sam zdecydujesz co kupisz, bo jak widać każdy chwali swoje. Ale faktem jest że ja przy wyborze opinie innych ludzi są istotne.
przem426 istota metalowej stopki wydaje mi się być inna. Nie chodzi tu o wytrzymałość, bo jak źle spadnie to i tytanowa stopka może nie pomóc, a raczej o łatwość montażu na sankach.
Ostatnio edytowane przez Yendru ; 29-12-2010 o 00:45
Skontaktuj się z nami