Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 38

Domyślnie

Mam wrażenie, że Twoje zdjęcia kiedyś bardziej mi się podobały...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez samek Zobacz posta
    Chcesz mi tłumaczyć, że mam zły sposób spojrzenia na świat? No taki mam i już. Wstawiając to zdjęcie w zestaw i publikując je, spowodowałeś po prostu, że nie mam ochoty Twoich prac oglądać. Tu czy na Twoim www. Tylko tyle. I nie interesuje mnie, że to byl spontan. Ty zdecydowałeś o publikacji. Dla mnie to wystarczające.
    Nic nikomu nie chcę tłumaczyć, żyjemy w wolnym kraju z dostępem do morza i przymusu nie ma. Dziwi mnie tylko że jedna klatka może decydować o chęci bądź nie oglądania innych.

Domyślnie

Można się czegoś przyczepić?

Jeśli tak, to:
    1. Na 2jce pierwszy budynek z lewej strony świeci.
    2. Na 5ce częściowo rozmazani młodzi mimo ich siedzenia, coś jakby niestaranny motion blur (rozmazany samochód i stojące w miejscu koło)?
    3. Na 10ce ostrość nie poszła czasem na drugi plan?

Jeśli nie można się przyczepić, to nic nie pisałem

Domyślnie

to ja tez napisze szerzej coby nie bylo, ze wystepuje tylko w wątku jako troll

ogolnie:
    - bardzo malo urozmaicony plener Piotrze. Calosc zdjec brzydko mowiac "na jedno kopyto", tak samo czy podobnie skadrowanych, "mowiacych o tym samym". Nie ma lepszych, nie ma slabszych kadrow- no niestety tak jakbys gral melodie na jednym tonie non stop.

-brak jakiegokolwiek elementu, pomyslu ktory scaliłby calosc. Widze tutaj
    (w tych 10 kadrach) przynajmniej 4 rozne podejscia do robienia zdjec, do samej sesji. Chocby 1 a 2 to zdjecia z innej parafii. próba odwolywania sie do klasycznego streeta, próba zdjec pozowanych, smiesznych i etc.

nr3- mistrz kiczu. osiagnales mistrzostwo, mozesz to spokojnie dac do folio i kazdy po tym jednym zdjeciu zdecyduje czy chce z tobą pracować (ogladac twoje zdjecia) czy szybko uciekać. Jest jedym slowem moc i nie pisze tego ironicznie, bo skoro czesto mowisz, ze robisz zdjecia kiczowate- zatem uznaje, ze to w pelni swiadomie.

aa
    no i napisze, ze to TYLKO moje odczucia.
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Coś mam wrażenie że zmarnowałeś miejscówkę.
    Jak przeczytałem "plenerowo, nowojorsko" to spodziewałem się niebanalnej, porywającej sesji, a to chyba ostatnie co można o tych kadrach powiedzieć...
    MarcinWilk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kroolik Zobacz posta
    bardzo malo urozmaicony plener Piotrze...
    i dalej:
    Cytat Zamieszczone przez kroolik Zobacz posta
    brak jakiegokolwiek elementu, pomyslu ktory scaliłby calosc. Widze tutaj
    (w tych 10 kadrach) przynajmniej 4 rozne podejscia do robienia zdjec, do samej sesji.
    WTF? Królik, czy ty nawet sam ze sobą nie możesz dojść do ładu i jako takiego konsensusu?
    To abstrahując od faktu że nikt nie powiedział że sesja plenerowa musi być jedną całością a nie zbiorem pojedynczych klatek, to nie reportaż.

Dzięki wszystkim za komentarze, przyjmuję do wiadomości że złapanie za jajka jest dla niektórych kwintesencją kiczu, chociaż nie ukrywam że nie bardzo rozumiem dla czego, niemniej, będę to miał na uwadze. Odnośnie tego że zdjęcia nie porywają, ciężko się odnieść do czegoś tak mocno niekonkretnego, byłem tam 2 tygodnie, zwiedziłem główne szlaki, te, które znają wszyscy ze zdjęć, filmów itp, te właśnie miejsca chciałem mieć na sesji, żeby była najbardziej nowojorska z możliwych w sztampowy, łatwy do rozpoznania sposób, być może jak będę tam następnym razem poszukam czegoś innego, teraz zachłysnąłem się tym czym wszyscy widząc NJ po raz pierwszy i nie widzę w tym nic złego/dziwnego.
    Ostatnio edytowane przez Rycerz ; 27-12-2010 o 22:12 Powód: łączenie postów

Zbanowany
    Miasto
    dolnośląskie

Domyślnie

nie no fajnie
    uwielbiam NY!

Domyślnie

Jedna z poprzednich Twoich sesji wywołała niezłą burzę i tamta mi się nie podobała. Ta podoba się. Widać ten sponton na fotkach a jeśli kogoś razi łapanie Pana młodego za okolice rozporka przez Pannę Młodą to sam już nie wiem.
    System NIKON + statyw nie taki już rozchwiany aby to udźwignąć
    Pozdrawiam Marek

Rozmowny
    Miasto
    augustów/żory/stafford

Domyślnie

według mnie jest niechlujnie, kadry mi nie leżą, trochę niewykorzystana miejscówka. całość trochę jakby na zasadzie ''stańmy tutaj fajne tło to zdjęcie będzie git''. z drugiej jednak strony jeśli pm się podoba to cel osiągnięty
    ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    i

To abstrahując od faktu że nikt nie powiedział że sesja plenerowa musi być jedną całością a nie zbiorem pojedynczych klatek, to nie reportaż.
    jak pisalem- wyrazilem tylko swoją opinie.
    tak to jest i nie jest to moj wymysl, ze jesli set jest pewną calością to zwykle (podkreslam "zwykle" bo w fotografii nie ma niesmiertelnych zasad) calosc zyskuje na tym.
    to wszystko.
    pozdro
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów