Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: babcia i ja

Domyślnie

tak szukam szukam szukam... czego szukam??? ano czegoś do czego mógłbym się przyczepić... i nie mogę... kurcze dobry pomysł i dobre zdjęcie... nawet widać w oczach więź między wami...

ps. no znalazłem... pierdoła ale zawsze... chodzi o symetrię... albo pół centyma mniej prawej albo więcej lewej
    sKoTi
    ... kto nie ma wrogów... nie zasługuje na przyjaciół...
    www.tomaszgrala.pl - a więcej zdjęć na: picasaweb

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sKoTi Zobacz posta
    ps. no znalazłem... pierdoła ale zawsze... chodzi o symetrię... albo pół centyma mniej prawej albo więcej lewej
    niom, tez mnie to boli

Madziulek
    Gość

Domyślnie

Bukowy dziad

podoba mi się ,ciekawe zdjęcie

POZDRAWIAM

Domyślnie

Aaaa to tego nie wiedzialem, iz monitor jest wylaczony i to tlumaczylo by dlaczego w zdjeciu "cos" mi nie gra. Wszystko rozchodzi sie o "sztuczne" moim zdaniem zachowanie Pani Szanownej babci. Oczywiscie ze mozemy na fotografie spojrzec jak na uklad barwnych plam, ale zdjecie nim nie jest - posiada tresc i to dosc dobrze wyeksponowana; osobiscie uwazam ze za dobrze - mam tu na mysli za duza glebie ostrosci - stad przyczepilem sie do napisu na monitorze ktory moznaby ladnie obejsc stosujac niskie f np.3,5-4 co nawet bardziej prowadziloby wzrok widza na twarze postaci. Zainscenizowana tu sytuacja znacznie razaco odstaje od rzeczywistosci, dlatego wydaje mi sie sztuczna i plastikowa. Majac na mysli swiatlo w tyl monitora chcialem doradzic wylaczenie wszystkich innych zrodel swiatla i pozostawienie tylko naturalnego swaitla ekranu. Daje to duzo mozliwosci do kreowania charakteru atmosfery na zdjeciu w zaleznosci od koloru wyswietlanego na ekranie monitora obrazu. Jestem zwolennikiem tzw. Straight Photography aczkolwiek zarowno zwolennikiem PS'ow dlatego wole fotografowanie osob w ich "naturalnych srodowiskach" gdyz maja w moim wmniemaniu wieksza wymowe, oddajac rownoczesnie charakter osoby fotografowanej.

komentarz oczywiscie subiektywny.

Ps. A co jest piekne w fotografii iz spelnienie chocby wszystkich jej "zasad" nie gwarantuje dobrej jakosci efektu koncowego.
    Ps2. Tez uwazam ze o komentowanie i dyskusje o zdjeciu/ach tu chodzi a nie o wzajemna adoracje

Pozdrawiam.

Domyślnie

calkowicei uzasadniony centralny kadr
    dobre rozlozenie elementow
    swietnie sie patrzy na to zdjecie
    swiatlo logiczne
    o to chodzi by sie patrzylo, a skoro sie patrzy to reszta jest bez znaczenia
    pozdro
    olo
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów