Ależ nic bardziej mylnego kolego.
Ja się po prostu dobrze bawię na tych konkursach i tylko o to chodzi.
Przyjmuję krytykę z miłą chęcią, ale tylko taką, która coś wnosi do całości, taką, która daje wskazówki i rady.
Komentarze w stylu......"Dlaczego tak bardzo oszpeciłeś ten obrazek? On został najnormalniej w świecie zniszczony" pisane przez osobę, która nie widziała oryginału są żałosne i świadczą jedynie o agresji komentującego.
Kadr i obróbka.....
W jednym z pierwszych postów napisałem wyrażnie, że ten człowiek mnie zaskoczył kompletnie i nie miałem nawet czasu na zmianę ustawień w aparacie. Pstryknąłem zaledwie dwie fotki i było po sprawie. Oryginał wygladał jeszcze gorzej niż zdjęcie tu zaprezentowane. Dlatego też, uważam, że i tak osiągnąłem w miarę dobry efekt. Zresztą walory techniczne nie miały tak naprawdę wielkiego znaczenia w tym konkursie. Tu liczyło się stworzenie klimatu takiego jak na zdjęciach Salgado. Stąd tytuł konkursu ~Tribute to Sebastio Salgado~ A tam zawsze był pokazany wielki dramat, cierpienie i skrajna bieda. Myślę, że w pewnym stopniu udało mi się to wszystko uzyskać. I jak widać nie tylko ja tak myślę. Dla mnie dwa pierwsze zdjęcia w tym konkursie są fenomenalne http://www.dpreview.com/challenges/C...Results&Rows=4 jakbym oglądał oryginały samego Salgado. Będąc w Afryce zapewne upolowałbym coś lepszego niż ten kaleka, którego zafundował mi Rzym. Niestety do Namibi i Angoli nie wybieram się))))
Dla skończenia tego mordobicia zamieszczam oryginał. Niech fachowcy obrobią to tak, aby Nam wszystkim szczęki opadły do ziemi. Przypominam, że Salgado robił tylko zdjęcia monochromatyczne. Powodzenia !
Szukaj

Skontaktuj się z nami