Cytat Zamieszczone przez Keek Zobacz posta
Wydaje mi sie nieraz, ze szkla powyzej 50mm powinno sie sprzedawac na recepte, albo przynajmniej po zaliczeniu jakiegos kursu - nie koniecznie fotograficznego.
Nie zrobiles zdjecia w klimacie Salgado. Wrecz przeciwnie - zrobiles karykature jego pracy. Fakt, ze jury nagrodzilo to zdjecie - jak napisala wczesniej kolezanka - nie swiadczy dobrze o Twojej fotografii tylko zle o jury.
Jesli nie znasz wloskiego a mialbys odwage i szacunek do tego czlowieka, mogles podejsc blisko, zrobic zdjecie, usmiechnac sie i dac 1euro. Tak - skradles mu tylko chwile nie dajac jemu, ani nam nic w zamian.
Kaleki, żebrzący Cyganie, wychudzone dzieci stanowią świetne samograje - jest ktoś ułomny - jest temat - odchodzimy daleko - pstrykamy byle jak z ukrycia, aparatem trzymanym tak, żeby nikt nie widział i możemy się poczuć jak Robert Capa lub Huynh Công Út.

Kolega petrus33 po zdobyciu licznych nagród poczuł się artystą fotografistą i trudno jest się pogodzić z krytyką dzieła. Agresywne odpowiedzi na rzeczowe uwagi nie dają szansy na dyskusje, teksty typu "Twoją krytykę przyjmuję z uśmiechem na twarzy, ponieważ jest mało konstruktywna, a patrząc na twoje prace, wręcz komiczna. ... mogę zacząć wypowiadać się pod twoimi zdjęciami. Wypunktuję wszystkie błędy w twoich pracach i to bez złośliwości." brzmi trochę jak w starym dowcipie z czasów PRL "... a u was biją murzynów...".

Teraz pewnie i ja oberwę, za moje zdjęcia (lub ich brak).