Czyli najzwyczajniej w świecie z D5k to kwestia przyzwyczajenia, a chyba lepiej zainwestowac w lampe ktora daje nam z lepszym body czy w zestawie z innymi lampami wiecej mozliwosci...
Szukaj
Czyli najzwyczajniej w świecie z D5k to kwestia przyzwyczajenia, a chyba lepiej zainwestowac w lampe ktora daje nam z lepszym body czy w zestawie z innymi lampami wiecej mozliwosci...
---------------------------------------------
Nikon D5000 18-55 VR - 50 AF-S - SB900/ wstępne nauczanie /
dzięki wielkie za podpowiedzi....
---------------------------------------------
Nikon D5000 18-55 VR - 50 AF-S - SB900/ wstępne nauczanie /
Witam,
Odświeże temacik aby nie zakładać nowego.
Nadal stoje przed dylematem zakupu lampy, puki co na systemowca mnie nie stać(za wysokie progi cenowe), myślałem o jakimś Metz`ie jednak ostatnio bardzo duzo czytałem i sie chyba przekonuje do Nissin 622.
Moje body to puki co D3000 (do nauki jako 2gi foto na chałtury).
Pytanie czy na weselichach taki Nissin 622 wystarczy? czy dołożyć troszke i wziąć Nissin 622 Mark II?
Jesli ktoś może powiedzieć jaka jest różnica pomiędzy tymi dwoma lampami.
A nie powiem że czas goni i musze jakoś na dniach zakupić lampe aby sie z nią oswoić.
Pozdrawiam
Tutaj masz wyszczególnienie - http://www.swiatobrazu.pl/nissin-di6...-ii-21581.html
Pozdrawiam: Artur | www.foto-karbulot.com | www.borg.website.pl
Nikon D90 | MB-D80 | N 16-85 | N 70-300 | N 35 | T 90 | SB-700 | 055XPROB
Zgadza sie sadze ze niebawem bedzie przesiadka na inna puszke, ale jesli chodzi o lampe to owego Metza 48 AF-1 do Nikona na alle... ani jednej sztuki a jesli bym miał brać nowego ze sklepu to w tej cenie juz Sabinke kupie używaną.
Za nowego Metza trzeba dać 700PLN a nawet i więcej (patrząc po sklepach internetowych).
Cena nowego Nissina 622 Mark II około 500 PLN
Cena Nissin 622 około 350PLN
I znowu dylemat....
Zona by mnie chyba zabiła jak by sie dowiedziała o cenie Metza.
Czy naprawde te Nissin`y to takie padaki?
Może źle napisałem pisząc "padaki"
ale przegladając forum napotkałem po drodze cos o lampach Sunpak, czy one sie nadadzą moze i bedą lepsze od Nissin`a bo nie powiem ze cene maja tez przyzwoita.
czy Sunpak PZ 42X bedzie współgrał z D3000?
Skontaktuj się z nami