Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Wątek: Jesienny pion.

Domyślnie

Myślę, że wersja z kwadratem ma swoje uzasadnienie. Brak dobrego światła ''kładzie'' tą fotę, jeśli więc pojawia się możliwość poszukania innych walorów w tym co zanotowała matryca, należy bezwzględnie z tego skorzystać. Nawet jeśli końcowy efekt nie będzie w pełni zadowalający pozostanie satysfakcja, że próbowaliśmy być kreatywni. Pozdrawiam.

Domyślnie

Mi przypadł do gustu kwadrat. Kojarzy mi się z okładką jakiejś płyty, ale jakiej...?
    D300, N17-55, BW UV MRC, BW POL MRC, ThinkTank 30

Domyślnie

A ja jednak zostawiłbym pionik. Bardzo fajny trójpodział kadru i miedza prowadząca do solitera, a nad nim kawałek ciekawego nieba, które tutaj buduje klimacik. Klimat przedwschodowy, więc jak ma być dużo światła na podłodze ? Zbyt znaczne rozjaśnianie dołu automatycznie powoduje degradacje tego klimatu, który moim zdaniem został dobrze tuoddany. Jedynie co, to drażnią mnie pierwszoplanowe rozczochrane trawy. Ja w takich przypadkach staram się w miarę możliwości lekko przygotować miejscówkę. Można uciąć tak ze 3 cm dołu, a resztę wystających stempelkiem potraktować.
    Reasumując: moim zdaniem fajny strzał dobrze oddający przedwschodowy klimacik .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PABLOOK Zobacz posta
    A ja jednak zostawiłbym pionik. Bardzo fajny trójpodział kadru i miedza prowadząca do solitera, a nad nim kawałek ciekawego nieba, które tutaj buduje klimacik. Klimat przedwschodowy, więc jak ma być dużo światła na podłodze ? Zbyt znaczne rozjaśnianie dołu automatycznie powoduje degradacje tego klimatu, który moim zdaniem został dobrze tuoddany. Jedynie co, to drażnią mnie pierwszoplanowe rozczochrane trawy. Ja w takich przypadkach staram się w miarę możliwości lekko przygotować miejscówkę. Można uciąć tak ze 3 cm dołu, a resztę wystających stempelkiem potraktować.
    Reasumując: moim zdaniem fajny strzał dobrze oddający przedwschodowy klimacik .
    w pełni zgadzam sie z przedmówcą
    moze lekko leci w lewo a moze mój monitor krzywo wisi
    Pięknie wyszukany i uchwycony temat
    Nikon Nie sztuka zabić muchę przednią szybą,sztuka zrobić to boczną

Domyślnie

strasznie dużo tych "poprawek" Jurka,Każda jest.... jakaś, kwadrat do mnie nie mówi, Piotrek u Ciebie coś nie tak z trawą. Wg mnie wersja oryginalna może ciut przy ciemna ale jest dobra.

Domyślnie

A ja widzę to tak: światło było ok, może nie to wymarzone ale ciągle dobre. Jedyny mankament jaki tu widzę to obróbkowy. Podczas wołania rawa należałoby dodać nieco ekspozycji dla dołu i po sprawie.

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów