Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Wątek: Jesienny pion.

Zbanowany
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Mnie się jednak podoba kwadrat.

Domyślnie

Piękne niebo, ładny kadr i kompletny brak dobrego światła. Przez to kadr mz. jest nieudany. Kadrowanie nic tu nie zmieni skoro zdjęcie "położyło" światło a raczej jego brak.

Cytat Zamieszczone przez harb Zobacz posta
    (...) kwadrat odbiera tej fotografii perspektywę, jest tak ostatnio modny ze wszystko się w niego docina, tylko że nie do każdego kadru mz. kwadrat pasuje, najbardziej do zdjęć na długim czasie czyli fot Kultena, Nemetha, Martineza, ale nie koniecznie do normalnego pejzażu
    Myślę, że kwadrat jest "modny" od długiego czasu Kwadrat wymaga tylko innego kadrowania. Czas ekspozycji nie jest najważniejszy. A dlaczego kwadrat i długi czas dobrze się prezentuje to już inna sprawa nie mająca nic wspólnego z tym zdjęciem

Domyślnie

wg mnie można jeszcze powalczyć z obróbką "podłogi" troszkę więcej światła i będzie gitez ogólnie mi się podoba
    Canon 400d plus kilka szkiełek i coś do błyskania - to już przeszłość
    D7000|D7200|Sigma 17-50|N35 1,8|N18-105 VR|N70-300 VR|SB-800
    moje pstryki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jurek1906 Zobacz posta
    Greg,Twoja wersja jak dla mnie zbyt jasna,niebo coś nie teges .
    No kurde musze sie powstrzymywac od poprawek w pracy, ten monitor pokazuje ciemniej choc kolorki juz podregulowalem....a niebo...coz....nie umiem dobrze PSem selektywnie dzialac

Domyślnie

No jakoś ten kwadracik chyba nie za bardzo.

Pozdr.
    Nikon System

Domyślnie

Poprawiam sie....tak to widze Robione u siebie

http://img291.imageshack.us/img291/2273/dsc0015ze.jpg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    Poprawiam sie....tak to widze Robione u siebie

http://img291.imageshack.us/img291/2273/dsc0015ze.jpg
    druga wersja udana

Domyślnie

Podoba się taki spokojny kadr.Pozdrawiam

Domyślnie

Zdecydowanie bym nie cial w kwadrat tylko zostawil pion. Rowniez bylo by mi szkoda tego nieba i przestrzeni jak daje zdjeciu. Co do wersji obrobkowej, to powiedzmy ze na rowni pierwsza autora i druga Grega.
    Tylko, ze roznice miedzy nimi sa tak minimalne...ze w sumie to jedna wersja jak dla mnie.
    A ogolnie to fajne kadrowanie, lubie takie "trojpodzialy", ta miedza dobrze wzrok wglab prowadzi i niebo spoko...ale deczko prostowania by sie przydalo, bo leci w lewo.
    Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
    Pozdrawiam, Krzysiek.

Domyślnie

Myślę, że wersja z kwadratem ma swoje uzasadnienie. Brak dobrego światła ''kładzie'' tą fotę, jeśli więc pojawia się możliwość poszukania innych walorów w tym co zanotowała matryca, należy bezwzględnie z tego skorzystać. Nawet jeśli końcowy efekt nie będzie w pełni zadowalający pozostanie satysfakcja, że próbowaliśmy być kreatywni. Pozdrawiam.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów