jest wcześniej napisane że teraz nie ma body a d700 jest poza zasięgiem cenowym! Jak by tak patrzeć to polecajcie d3 i już po co się rozdrabniać!
Szukaj
jest wcześniej napisane że teraz nie ma body a d700 jest poza zasięgiem cenowym! Jak by tak patrzeć to polecajcie d3 i już po co się rozdrabniać!
F50 | D80 | D100Krytykując podaj wskazówki żeby inni robili lepsze zdjęcia
Tesknie za D90/D50 | N 50 1,8 | T 28-75 2.8 | Nissin Di622 | Gripem Nie tesknie za: T 75-300 4-5,6
Chyba nie do konca wiesz co mowisz, jezeli nie widzisz roznicy pomiedzy NEFem z D90 a D80 to ja chyba jestem inny......zasieg tonalny i duzo wieksze mozliwosci obrobki.....
Tego nie rozumiem.....Ale pod tym względem oba miażdży d700. Jak do tej pory Miałeś d80 to jedyną słuszną przesiadką na której widać różnicę to d700, jeśli nie zależy Ci na wodotryskach.
Zgadzam sie z Toba, NEF z FXa jest nieporownywalnie bardziej elastyczny i dlatego nie przesiadl bym sie z D90 na D300 tylko odrazu na FXa bo to ma dla mnie sens....
Nikon http://greg77.com/
[QUOTE=Greg77;2207536]Chyba nie do konca wiesz co mowisz, jezeli nie widzisz roznicy pomiedzy NEFem z D90 a D80 to ja chyba jestem inny......zasieg tonalny i duzo wieksze mozliwosci obrobki.....
Może dla Ciebie jest różnica w NEFach, ale przy zdjęciach które robię oba aparaty są wystarczające. Nie przeginam też z obróbką bo to ma być zdjęcie nie obraz.
Tego nie rozumiem.....
Masz rację, zagalopowałem się. Chodziło mi tu o różnicę miedzy d80 a d90 to ISO i wodotryski (filmy, trochę większa ilość klatek na sekundę i itp.).
Ok no wlasnie, ale roznica jest i jeden jej nie potrzebuej a drugi wrecz przeciwnie......
ISO sie naprawde przydaje i nawet nie wiesz kiedy zaczynasz uzywac wyzszych czulosci......."wodotryski" nie kozystam....choc robilem troche sportowych zdjec i te kilka klatek na sekunde zdaje egzamin, choc nie wiedze wielkich roznic w predkosci.....
A co do obrobki....coz temat rzeka, nie bede go tutaj poruszal![]()
Nikon http://greg77.com/
Skontaktuj się z nami