Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 35

Wątek: D80 vs D90

Domyślnie D80 vs D90

Przejrzałem wszystkie 4 strony i nie znalazłem dokładnie tego co szukam, czy warto dopłacić jakieś 500zł i nie odczuć różnicy, dodam że jak narazie sprzedałem d80
    a może lepiej wstrzymać się do wiosny i cena d90 spadnie do ceny używek teraz?

Domyślnie

A nie lepiej poczekać Ci trochę więcej, dozbierać i kupić używkę d300/s? Wydaje mi się ze wielkiej różnicy nie ma miedzy d80 a d90. A jak już zmieniać to na coś lepszego.

Domyślnie

różnicę odczujesz
    x-pro2 + xt-10 | 23 2.0 + 35 1.4 + 50 2.0 <3
    www.ma-foto.pl

Domyślnie

odczujesz roznice szczegolnie na wysokim iso

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marcin Borkowski Zobacz posta
    różnicę odczujesz
    chyba chodzi o coś więcej autorowi wątku?
    nie śledzę cen sprzętu ale jeśli wszedł pomostowy d7000 to może ceny stopnieją ale nie jestem przekonany
    pod wzlęden ISO/ASA/DIN jak wolisz ponoć jest duża różnica (też stoję przed zakupem d90 więc temat mnie zaciekawił)
    ktoś wypowie się co do pracy AF?
    F50 | D80 | D100
    Krytykując podaj wskazówki żeby inni robili lepsze zdjęcia
    Tesknie za D90/D50 | N 50 1,8 | T 28-75 2.8 | Nissin Di622 | Gripem Nie tesknie za: T 75-300 4-5,6

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aspire Zobacz posta
    A nie lepiej poczekać Ci trochę więcej, dozbierać i kupić używkę d300/s? Wydaje mi się ze wielkiej różnicy nie ma miedzy d80 a d90. A jak już zmieniać to na coś lepszego.
    matryca d300 to to samo co d90, nie potrzeba mi większego i droższego body, chodzi o obrazek a nie wodotryski

Domyślnie

Wszystko zależy od tego czego oczekujesz od aparatu. D 90 jest dużo nowszy, ma złącze hdmi , może kręcić filmy w hd , jest szybszy (ma 4,5 kl/s zamiast 3kl/s w d 80) , mniej szumi (zauważalnie mniej ) , posiada life view (mniej czy bardziej przydatny ale posiada), wiekszy ekran o większej rozdzielczości na którym dużo łatwiej ocenia się ostrość, Mam wrażenie , że cały aparat działa szybciej.
    To tyle z moich wrażeń po przesiadce
    Ja zmieniłem bo akurat nadarzyła się ku temu super okazja. W innych okolicznościach bym tego nie zrobił.
    Pozdrawiam
    D90 / T17-50 2.8 / S8mm / Sunpak PZ42X / Praktica BD36 / Velbon X2 / RF-602

Domyślnie

Zrobiłem taką przesiadkę (D80-D90) jakiś miesiąc temu. Dokładnie rzecz biorąc to jeszcze nie sprzedałem D80 Z początku trochę nie podobały mi się kolorki z matrycy D90, ale już się ogarnąłem i mam swoje ulubione ustawienia. Również odczuwam delikatną różnicę w szybkości działania aparatu, latanie po menu, miniaturki zdjęć. AF - nie widzę żadnej różnicy. Fantastyczny wyświetlacz. LV, czyszczenie matrycy to sprawy indywidualne. Przyjemne w odbiorze wyższe wartości iso faktycznie spowodują, że zaczniesz używać ich częściej No i teraz kwestia opłacalności/kasy. Jeżeli nie masz takich finansów żeby pchać się w D300 (używki to raczej od 3000zl w górę), to będzie to dobry krok w przód. Jeżeli potrafisz wytrzymać bez aparatu, to możesz sobie czekać aż używki D90 stanieją, ale czy warto tracić okazję do fotografowania dla paru stówek ?
    blog|fejsbuk|flickr
    Z6II|20|35|50|85|500

Domyślnie

Roznica pomiedzy tymi aparatami jest naprawde duza, matryca D90 daje o wiele przyjemniejszy obrazek do obrobki, zasieg tonalny jest duzo wiekszy, mniej szumi, wyswietlacz jest naprawde dobry.....szczerze powiem, ze nie wiem czy pchal bym sie w D300.
    Kupilem D90 bo zabraklo mi do D300 a mialem dosc czekania na nowa puszke.......teraz wiem na pewno, ze zamiana bedzie w FF bo przesiadka na D300 nie da mi roznicy w jakosci obrazka, przesiadajac sie z D80 odczujesz duza.

Oszczędny w słowach Awatar Paradiso Perduto
    Miasto
    Stołeczne Królewskie Miasto Kraków

Domyślnie

ja również zastanawiam się nad zmianą puszki (obecnie mam D80) i myślę, że jeszcze poczekam i dozbieram do D300
    D90 to moim zdaniem da sama klasa co D80- oczywiście inne bebechy, matryca itp
    ale uważam że jak już zmieniać sprzęt to na klasę wyżej

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów