Też mam to szkło, do ciemnych wnętrz i kościołów nic lepszego nie dostaniesz. Miałeś chyba pecha do tego szkła.
Szukaj
Też mam to szkło, do ciemnych wnętrz i kościołów nic lepszego nie dostaniesz. Miałeś chyba pecha do tego szkła.
Też gorąco polecam tokine, ostro , solidnie i jasno, nic dodać nic ując, niestety marketing nie za dobrze wypromował owe szkło.
de czysta i szkua
W Tokinie na tle konkurencji najgorzej wypada praca pod swiatlo (co w kosciele nieraz moze przeszakadzac, czasem jednak moze byc na plus dajac elemet mistycyzmu mlodej parze i calej ceremoni). Maly zakres ogniskowych to juz chyba nie przeszkoda biorac pod uwage jaka rozdzielczosc opytczna oferuje (mozna smialo ciac kadry).
Dystorsja bardzo rozni sie na obu koncach co tez mozna sprytnie wykorzystac. Mozna by jeszcze wiele piasc ale juz bylo to zrobione w watku o tym szkle.
Jednym slowem jak poprzednicy bardzo polecam Tokine 116.
O Tokinie słyszałem bardzo dużo dobrych opinii. Natomiast z własnego doświadczenia mogę powiedzieć kilka dobrych słów o Sigmie 10-20 4-5,6, z szerokich kątów tylko ją miałem i zresztą nadal mam i pozbędę się pewnie dopiero po przejściu na FF bo jest super szkiełkiem; ) Trochę przymknięta, naprawdę bardzo ostra, do architektury, krajobrazu - rewelacja, generuje b. przyjemne kolory. Na pełnej dziurze też nie jest źle, trochę podostrzyć i jest gitara. Natomiast do reporterki w ciemnych miejscach rozejrzałbym się mimo wszystko za czymś jaśniejszym.
D80
Skontaktuj się z nami