Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Jaki szeroki kąt? DX

Witam
    szukam szerokiego kąta pod DX. Jest plan na przesiadke na FX za rok.
    Teraz potrzebuje cos do robienia fotek w kosciołach. żdjecia slubne. Na plener też sie przydaje.

Miałem Tokine 11-16 2.8 ale byla lipna. Nie byla ostra totalny niewypał, Miała bardzo silny BF. MASAKRA.

Wracam do tematu bo znow poszukuje szerokiego kata. Czy zdazaja sie ostre sztuki tych tokin czy szukac sobie cos innego na śluby? Jesli tak to co?
    N12-24 f4?
    tokina 12-24 f4 ?
    N 10-24 ?
    S 10-20 ?

A moze T 11-16 f2.8?

Stałki to raczej ciężko co nie ?

Domyślnie

W takim razie Nikkor 16-35 VR. Nie jest to wprawdzie ultra szeroki kąt pod DX, ale w kościołach powinno styknąć, przy okazji będziesz miał VR i bardzo dobrą ostrość, a za rok zaszalejesz z nim pod FX.
    D80+MBD80 l N18-70 l N70-300VR l N85 1.8D l SB800 l Lowepro SS200AW

Domyślnie

Nie bardzo. Z tym FXem to cyba poczekam. 16mm to za malo. Na cropie to musi byc mniej niz 14. Dlatego pewnie sprzedam tego pod dx-a a na fx to sie przemebluje.
    Wiec slucham propozycji na dxa w kosciele.

Domyślnie

S10-20 rządzi.
    System NIKON + statyw nie taki już rozchwiany aby to udźwignąć
    Pozdrawiam Marek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marbed Zobacz posta
    S10-20 rządzi.
    Ja bym też na Twoim miejscu brał S10-20, na D80/200/300 to było moje ulubione szkiełko.
    btw. jak i się sprawuje Kuba VRka, pełnia zadowolenia?
    5D|17-40/4L|24-105/4L|50/1.8|135/2L flickr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Shexbeer Zobacz posta
    Ja bym też na Twoim miejscu brał S10-20, na D80/200/300 to było moje ulubione szkiełko.
    btw. jak i się sprawuje Kuba VRka, pełnia zadowolenia?
    a dzieki super na razie miodzio. Dzieki za transakcje. Zastanawiam sie polecacie Sigma 10-20 ale do kosciola to za ciemne chyba co ?

Domyślnie

Tokina ale 11-16, wybrać dobrą sztuke, masz stałe jasne szkło, bardzo fajne i szeroki
    stałe światło to stałe światło
    x-pro2 + xt-10 | 23 2.0 + 35 1.4 + 50 2.0 <3
    www.ma-foto.pl

Domyślnie

Dużo dobrego słyszałem o tej Tokinie, ale nie miałem okazji spróbować. Z tych szkieł, które przeszły przez moje ręce ( S10-20, N12-24, N10-24 ) polecam tego ostatniego ( ew. rybka Samyang 8mm - rewelacja - ale nie do wszystkiego się nadaje ).

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marcin Borkowski Zobacz posta
    Tokina ale 11-16, wybrać dobrą sztuke, masz stałe jasne szkło, bardzo fajne i szeroki
    stałe światło to stałe światło
    Nom to chyba najwiekszy problem wybrac dobra sztuke. Bo moja byla kiepska. A mało jest ich na rynku. Czy Fotojoker moze sprzedaje te szkła?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kubamisiura Zobacz posta
    Nom to chyba najwiekszy problem wybrac dobra sztuke. Bo moja byla kiepska. A mało jest ich na rynku. Czy Fotojoker moze sprzedaje te szkła?
    Sprawdź na fotojoker.pl, ale obstawiam że na 99% Tokiny tam nie mają. Ja bym brał Sigmę, ale te nową, f/3,5. Jasna, ostra, a potem na FX możesz się z nią kreatywnie pobawić No i 3+2 to opcja nie do pogardzenia...
    JASNO, OSTRO, TANIO - wybierz dwa, ale nie możesz mieć trzech. Chyba że w analogu

Kiedys Nikon, teraz Fuji. Moje ulepy

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów