Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 25 z 25

Domyślnie

jesteś przekonany że nie masz kontrolera raid na płycie? bo specyfikacje czytałem twoją wcześniej i do takiej płyty aż dziwne żeby nie było kontrolera, od 2 lat tak myślę wkładają już kontrolery.
    w razie czego napisz dokładnie model płyty jaki posiadasz to sprawdzimy. Tanim ruchem przyspieszysz sobie kompa, w kompie dyski twarde są teraz najsłabszym ogniwem.
    N I K O N i zabawki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez seba Zobacz posta
    jesteś przekonany że nie masz kontrolera raid na płycie? bo specyfikacje czytałem twoją wcześniej i do takiej płyty aż dziwne żeby nie było kontrolera, od 2 lat tak myślę wkładają już kontrolery.
    w razie czego napisz dokładnie model płyty jaki posiadasz to sprawdzimy. Tanim ruchem przyspieszysz sobie kompa, w kompie dyski twarde są teraz najsłabszym ogniwem.
    nie mam na pewno
    plyta to Abit IP-35E - wlasnie przez to E na koncu. Pozostale wersje tej plyty, czyli IP-35 i IP-35 PRO maja kontroler

dopiero po zerknieciu na fakture uswiadomilem sobie, ze kompa skladalem we wrzesniu 2007 roku
    3,5 roku, a ciagle jako tako daje rade

Domyślnie

3,5 roku robi swoje z kompem. Jest możliwość dołożenia raidu do portu PCI ale tego ci akurat nie polecam co prawda koszta do 50zł. Ale o wiele bardziej zyskasz wymianą płyty, sama płyta będzie cie kosztować +/- 200zł .

Pewnie że zależy czy warto inwestować w tego kompa, czy niedługo będziesz składał nowego - nie wiem jaki masz stosunek do kompa, znam takich co kupują nowego kompa co rok.

następnym razem nie oszczędzaj na płycie głównej, nigdy.
    N I K O N i zabawki

Domyślnie

3,5 roku robi swoje z kompem. Jest możliwość dołożenia raidu do portu PCI ale tego ci akurat nie polecam co prawda koszta do 50zł. Ale o wiele bardziej zyskasz wymianą płyty, sama płyta będzie cie kosztować +/- 200zł .

Pewnie że zależy czy warto inwestować w tego kompa, czy niedługo będziesz składał nowego - nie wiem jaki masz stosunek do kompa, znam takich co kupują nowego kompa co rok.

następnym razem nie oszczędzaj na płycie głównej, nigdy.
    narazie ten komp ciagle jest, przynajmniej do moich zastosowan. Prawdopodobnie i tak dysk go mocno ogranicza, ale juz nie bede w niego inwestowal. Jak wczesniej pisalem - pewnie poczatkiem przyszlego roku bedzie zmiana na i5 lub i7

a plyta jest ok - fajny chipset (jak na tamte czasy), porzadnie wykonana, bardzo fajnie sprawuje sie przy podkrecaniu, no i jak na moje wymagania sprzed 3,5 roku byla idealna Niestety, przez te 3,5 roku wiele sie w tej kwestii zmienilo...

Domyślnie

polecam zrobić raid 0, jeżeli nie z dysków SSD to z dysków SATA.

Pisał ktoś tutaj że różnica jest mała, niech zrobi sobie testy najpierw a później pisze głupoty.
    napisz czy konfiguracja nadal do zmiany czy już coś wymyśliłeś w razie czego, podpowiem .
    To może napisz na co zwrócić uwagę przy zakupie dysków SATA i jak tego raida skonfigurować, żeby hulał znacznie szybciej od pojedynczego dysku.
    Jestem zainteresowany.

PZDR
    pozdrawiam, Piotr

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów