Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Wątek: Dykta

Domyślnie Dykta

Trochę pomarudziłem tu i ówdzie,może sam coś zaproponuję-choć "świeżynki"nie posiadam.
    Wypad który przyniósł mi moc wrażeń i radochy-dawno nie widziałem morza,nie mówiąc już o trzymaniu aparatu nad nim.Niestety nie jestem do końca pewny czy te doznania przeniosły się na matrycę.Było totalnie bez wiatru i to mnie uwiodło.

Dzięki.
    Ostatnio edytowane przez Anja_G ; 25-12-2010 o 20:41 Powód: ort. "świerzynki"

Domyślnie

hmm.....tak monotonnie jest jak dla mnie. Kamień w pierwszym planie zlał się z resztą podłoża. Nie porywające i niezbyt ciekawe - w subiektywnym odbiorze
    K5 + S10-20 + 40/2.8 Ltd + 70/2.4 Ltd + 15/4 Ltd + T70-200/2.8 + Lee Filters
    http://bartekkw.deviantart.com/
    "Dwanaście świetnych fotografii każdego roku to wspaniały plon" Ansel Adams

Domyślnie

Albo lubisz tak mroczno i ciemno albo twoj monitor faktycznie nie jest dobrze ustawiony.....ale podoba mis ie to odbicie w tej lustrzanej wodzie

Domyślnie

Bo z tym kamieniem jest jak z mało widoczną galaktyką na niebie-trzeba patrzeć troszkę obok,wtedy sie wyodrębnia
    Ok,zanotowałem głos.Dzięki.

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    Albo lubisz tak mroczno i ciemno albo twoj monitor faktycznie nie jest dobrze ustawiony.....ale podoba mis ie to odbicie w tej lustrzanej wodzie
    Greg77,tu jest mroczno?Przecież tu jest wiadro światła i tak niezgodnego(dodane) z tym co w danym momencie się tam działo.Mrygnięcie okiem widzę ale nie zabardzo wiem o co chodzi
    Ostatnio edytowane przez Anja_G ; 25-12-2010 o 20:42

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pszetak Zobacz posta
    Greg77,tu jest mroczno?Przecież tu jest wiadro światła i tak niezgodnego(dodane) z tym co w danym momencie się tam działo.Mrygnięcie okiem widzę ale nie zabardzo wiem o co chodzi
    masz taki styl po prostu, potwierdzam ze na Twoich fotkach jest raczej ciemnawo i być moze Grzesiu ma racje ze to wina monitora, moze Cię wprowadzać w błąd, co do fotki ta akurat jest poprawna, i Bartek trafnie podsumował tę pracę, miałeś lepsze

Domyślnie

Mrygnięcie okiem widzę ale nie zabardzo wiem o co chodzi
    Chodzi o to zeby sie usmiechnac A na serio podoba mi sie ten drugi plan, ta stojaca woda i odbicie chmur.....cala reszta jak dla mnie za ciemna...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez harb Zobacz posta
    miałeś lepsze

Nie twierdzę że nie miałem.

Co do jasności monitora to nie będę sie spierał.Pewnie idealnie nie jest.
    Ale harbie czy to że jest za ciemno psuje Ci odbiór?Przecież jakichś egipskich tu nie ma,no i myśle że granica pomiędzy którą można by tutaj rozciągać jasność jest dosyć szeroka,dlatego trochę nie rozumiem tych uwag o jasności.Powtarzam,ja nie jestem ani pedantem,ani perfekcjonistą ani nie posiadam zaawansowanego sprzętu.Staram się podać zdjęcie w miare estetycznie(w dobrym kadrze-przyznaję ten nie jest jakiś wyszukany) pokazując wycinek rzeczywistości w mojej interpretacji.

a co do odbicia w wodzie...filtr sciemnił niebo,wiec na wodzie jest jasniej troszkę,zostawiłem tak po prostu.Widać tylko w nim szczyty chmur bo tak wychodzi liczac od horyzontu,swiatło pada jak chce,zostawiło taki trochę nieczytelny refleks i tyle(Greg77-chciałbyś żeby tam żwir było widać czy jak?)...

Dzięki harb za koment.Zawsze miło Cię gościć.

ps do Grega77:
    ok rozumiem
    Ostatnio edytowane przez Anja_G ; 25-12-2010 o 20:43

Domyślnie

(Greg77-chciałbyś żeby tam żwir było widać czy jak?)...
    Jutro jak mis ie uda to pokaze tobie co bym chcial widziec na podstawie tego JPGa, bo niestety w pracy nie mam softu

Domyślnie

Kadr uważam za ciekawy , ładnie poukładany , wieloplanowość.Pozdrawiam

Domyślnie

Nie twierdzę że nie miałem.

Co do jasności monitora to nie będę sie spierał.Pewnie idealnie nie jest.
    Ale harbie czy to że jest za ciemno psuje Ci odbiór?Przecież jakichś egipskich tu nie ma,no i myśle że granica pomiędzy którą można by tutaj rozciągać jasnoś jest dosyć szeroka,dlatego trochę nie rozumiem tych uwag o jasności.Powtarzam,ja nie jestem ani pedantem,ani perfekcjonistą ani nie posiadam zaawansowanego sprzętu.Staram się podać zdjęcie w miare estetycznie(w dobrym kadrze-przyznaję ten nie jest jakiś wyszukany) pokazując wycinek rzeczywistości w mojej interpretacji.

a co do odbicia w wodzie...filtr sciemnił niebo,wiec na wodzie jest jasniej troszkę,zostawiłem tak poprostu.Widać tylko w nim szczyty chmur bo tak wychodzi liczac od horyzontu,swiatło pada jak chce,zostawiło taki trochę nieczytelny refleks i tyle(Greg77-chciałbyś żeby tam żwir było widać czy jak?)...

Dzięki harb za koment.Zawsze miło Cię gościć.

ps do Grega77:
    ok rozumiem
    to nie był zarzut z mojej strony raczej analiza Twojego stylu, a ze odbieram go pozytywnie, miałeś nieraz tego wyraz kiedy pisałem pod fotką, ze mi sie podoba, zastanawiam się tylko czy jest to Twoim wyborem czy też narzuconym sposobem obróbki poprzez jasność monitora, gdyż np. u Ciebie fotografia może być 0 15% jasniejsza i to co my tutaj widzimy nie bedzie sie pokrywał z tym co masz na ekranie - i to tyle

pozdrawiam, i życzę Zdrowych i Wesołych Świat
    Ostatnio edytowane przez Anja_G ; 25-12-2010 o 20:43

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów