Szukaj
Marian, niektórzy mocuja tablice tylko w ramki takie plastikowe i czasem się moze odpaść, jak mocniej wiatr zawieje, jak wjedzie w kałuże, w zaspę albo psa...
Ja tam mam przysztychowane tablice śrubami i się trzymają![]()
najpewniejszy sposob, ale na innym forum wyczytalem taka historie:
koles poszedl do UM wymienic z jakichs powodow dowod, babka powiedziala ze do tego potrzebuje przyniesc tablice, koles wnerwiony idzie odkrecac, wiadomo - upieprzyl sie, wraca z tymi tablicami a babka z szelmowskim usmiechem mowi ze tablice sa uszkodzone (dwie dziurki po srubach) i trzeba bedzie zamowic nowe
Prawo - prawem. We wszystkich krajach przepisy stanowią jasno, jednak dopiero po przyjeździe do UK dane mi było odczuć co znaczy "pomoc Policji" i "służba" - pojęcia dla mnie, do tej pory, krytycznie abstrakcyjne. Jeżeli nie jesteś piratem drogowym i nie utrudniasz życia innym obywatelom, możesz pożartować i oczekiwać pomocy a nie mandatu na dzień dobry. Zostałem zatrzymany kiedyś bez dokumentów auta i przeglądu. Przez błąd w urzędzie rejestracyjnym aut (DVLA) mój samochód widniał w komputerach policyjnych jako wyrejestrowany i bez ważnych badań technicznych. W oczach policji prawdopodobnie kradziony, lub totalnie nielegalnie na drodze. Wystarczyła chwila rozmowy, kilka żartów i zaproszenie na herbatę do domu, żeby rozwiązać pomyłkę. Wszystko uprzejmie, z uśmiechem na ustach i podziękowaniami. Kiedy zostałem zatrzymany bez światła funkcjonariusz chciał od razu pomagać wymieniać żarówkę w reflektorze, kiedy zostałem zatrzymany pijany na drodze w drodze do domu i zapytałem o otwarte kluby, zostałem podwieziony kilka przecznic do najbliższego lokalu. Nigdy nie dostałem mandatu od Policji, a pewien jestem, że w analogicznych sytuacjach w Polsce byłoby dokładnie odwrotnie. Mam nadzieję że kiedyś się to zmieni. Wszystkim życzę takich służb z jakimi ja miałem przyjemność się spotkać.
Pozdrawiam
Janusz
Byłem dzisiaj Urzędzie Miejskim by złożyć wniosek o trzecią tablicę na bagażnik ( na 2 rowery ) otrzymałem informację, że nie jest możliwym w świetle obowiązującego prawa o ruchu drogowym otrzymanie trzeciej tablicy rejestracyjnej.
Napisz Marcinie T jak mocnonależ się starać by otrzymać trzecią tablicę na bagażnik ?
Jeżeli się nie mylę to bagażnik trzeba zarejestrować jako przyczepkę, ale niech ktoś jeszcze potwierdzi
Moja galeria: www.darko.cal.pl, zapraszam na FB
Skontaktuj się z nami