Close

Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 69

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Jestem świadoma tego że dużo jeszcze przede mną niestety nie mam nikogo kto mógłby mi pomóc na żywo , jak była ładna pogoda i dobre światło to nawet zapomniałam że jest takie coś jak auto Co prawda pies mój porusza się bardzo szybko z zawrotną prędkością .
    Dziękuję wam jeszcze raz za poświęcony mi czas może jeszcze się wstrzymam ze sprzedażą sprzętu ,bo szczerze miałam moment, że nie podołam .
    Pozdrawiam

Domyślnie

D90 daje rade w 100%, koledzy wspominali o zlym ustawieniu kolorow, druga sprawa, ze pewnie masz ustawione adobeRGb w aparacie a ogladasz w przegladarce ktora nie pokaze tych kolorow, monitor pewnie tez.....do tego zdjecie wyglada jak wstawione z profilem adobe....nie mam jak sprawdzic w pracy
    Powiedz czy te zdjecia pokazuja sie tez blade na ekranie aparatu? Jezeli tak to podbij sobie kontrast i kolory w trybach ustawienia obrazu i juz!
    Ja mam wszystko ustawione na standard, d-lighting wylaczone, odszumianie wylaczone i pewnie ze dwa jpgi ta puszka zrobilem....

Domyślnie

Volka jest chyba ukontentowana. Psa tak na szybko to fotografuj w trybie sportowym z zamrożeniem ruchu. Brak ostrosci wg. momo 200 to absurdalne stwierdzenie. Jak pisałem poprzednio ustawienia przetwarzania fabryczne trochę piorą kolory. Może ktoś ze starszych (posiadaniem D90) ma opracowane własne alternatywne przetwarzania i może je mailowo udostępnić. Niestety dzisiejsza pora roku nie sprzyja takiemu opracowaniu.

Domyślnie

Dla mnie te przedstawione wyżej zdjęcie jest zwyczajnie przepalone.
    Po co w tym przypadku iso2000 i po co f10?
    Jak nie chcesz grzebać w puszcze to ustaw WB na chmurkę. Będzie cieplej i przyjemniej dla oka.
    Ostatnio edytowane przez pil74 ; 23-12-2010 o 12:57
    nic...

Domyślnie

Jestem na tym forum od niedawna. To co napisałem dotąd jest jak najbardziej słuszne. Znalazłem na tym forum wątek na temat dodatkowych profili przetwarzania i tam należało skierować autorkę tego wątku. Są tam adresy do wykorzystania dodatkowych profili. Profile te można dodatkowo zmodyfikować i wykorzystać jako 9 dodatkowych zachowując profile firmowe w niezmienionej wersji.I to by było na tyle.

Domyślnie

Ale przecież D90 samo z siebie robi bardzo dobre zdjęcia Trzeba tylko panować nad ekspozycją i wyłączyć ulepszacze w postaci np. D-lighting.
    D700+S17-35/2.8-4+N35/1.8+N50/1.8+T28-75/2.8+pt04+sunpaki cztery

Domyślnie

zdjęcie jest za jasne.....wystarczy lekko skorygować jasność, i kontrast i już nie wygląda tak fatalnie.....
    a w aparacie możesz skorygować ekspozycję +/-....i dodać lub odjąć kontrastu....
    zdjęcia będą wychodzić piękne, miodzio, super kolorowe

Domyślnie

To zdjecie nie jest zbyt jasne. Poprostu jest zrobione w pochmurny dzien. W taka pogode swiatlo jest rozproszone, co pogarsza kontrast. Mozna poprawiac balans bieli oraz kontrast, ale cudow nigdy nie bedzie. Jest to wiedza elementarna.

Domyślnie

ISO 2000 też zbija kontrast
    D700+S17-35/2.8-4+N35/1.8+N50/1.8+T28-75/2.8+pt04+sunpaki cztery

Domyślnie

Proponuje na dzień dobry użyć sRGB zamiast Adobe.
    N. D810, D5100, N. 18-70 f3.5-4.5G, 24-70 f2.8, 50 f1.8G, 105 Micro
    SB-800, SB-900. Sy. 500mm f6.3,

Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów