Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Wątek: Prośba

Domyślnie Prośba

Wiem że nawet te fotki nie są poprawne, ale dlatego proszę o poradę co zrobiłem nie tak.
    Nie będę się tłumaczył ze to pierwsze podejście i przepraszam Fachowców z tej kategorii za moje kalectwo.
    1.
    2.
    Amator N d700, N d70s, N 24-70 f/2.8G ED AF-S, S 120-400 f/4.5-5.6 APO DG OS HSM, SB-900

Domyślnie

Fachowcem nie jestem, ale każdy zauważy, że obydwie fotki są nieostre.....

Domyślnie

W pierwszym zdjeciu szczegolnie lewa noga jest nie ostra wiec przydal by sie krótszy czas naświetlania (u Ciebie 1/160s), no i wieksze iso ( u Ciebie 400)

edit.
    Popraw sobie w opisie nazwe lampy.
    Ostatnio edytowane przez login_87 ; 21-12-2010 o 11:19

Domyślnie

Czy na hali pomagacie sobie flashem ?
    Czy raczej investycja w szkło f1.4 ?
    Czy na hali AF w automacie czy walka manualnie ?
    Amator N d700, N d70s, N 24-70 f/2.8G ED AF-S, S 120-400 f/4.5-5.6 APO DG OS HSM, SB-900

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom_Killer Zobacz posta
    Czy na hali pomagacie sobie flashem ?
    Czy raczej investycja w szkło f1.4 ?
    Czy na hali AF w automacie czy walka manualnie ?
    Flesz? - zero, nawet na hale nie biore. Masz d700, wiec podbij iso nawet do 12800 i juz
    cos typu 70-200/2.8 lub stalka 85/135
    automat

Domyślnie

Wnioskuje ze jeden z podstawowych moich błędów (oprócz lampy) to fakt ustawienia iso na 400,
    chciałem mieć materiał do kadrowania - a wyszło jak zwykle
    Fak zwiększając iso problem z czasem i zaporą światał znacznie sie zmienia.
    Będę walczył dalej.

Domyślnie

Zdecydowanie oba zdjęcia nie są poprawne! I takie sprawy to raczej wrzucaj do "w trakcie obróbki" lub "foto - technika" bo takie wpisy to zaśmiecanie działu. Co do samych zdjęć to na przyszłość ustawienia na hale:
    czas min 1/400 chyba że chcesz mieć rozmyte poruszające się nóżki, rączki itd
    przysłona 2,8 ale jak jest możliwość to i 3,5-4 da radę
    ISO takie jakie będzie potrzebował aparat do poprawnej ekspozycji. W przypadku D700 to i 6400 spokojnie do sportu daje radę. Patrząc na drugi plan twojego zdjęcia nr1 wydaje mnie się że 1600 da radę na tej hali.

Aha o lampie zapomnij na hali. Swoją drogą na miejscu zawodnika dałbym po gębie fotografowi który by mi błyskał po oczach

Domyślnie

co do techniki koledzy się wypowiedzieli, mnie natomiast martwi merytoryka - pokazujesz dwa zdjęcia które generalnie skasowałbym jeszcze "na poziomie body". No bo raczej niemozliwe abys miał tylko te dwa kadry - skoro je pokazałeś - w domniemaniu - są najlepsze. Gdyby w podpisie było D40 powiedziałbym "ot amator coś stara się wydziergać" ale widząc D700 budzą się pewne wątpliwości niekoniecznie o technikę. Sorry, brutalne to ale takie są fakty.

Domyślnie

Może odpowiedź jest prostsza niż myślisz ot "kasiasty" amator próbuje coś wydziergać - żart oczywiście z ...

PS. Krzysztof - co nas nie zabije ..., między innymi po to jest forum zeby podglądać Fachowców i się uczyć.
    Widziałem super foty Kolegów, chciałem spróbować, wiem że nie wyszło - ale niedługo kolejny mecz i liga - będzie walka z body.
    U Ciebie znalazłem same fotki na powietrzu, masz może coś z hali ? - może słabo szukałem.

Domyślnie

Jak sie wzial za to od [...] strony (lampa... wiec pewnie tez lipa z seria byla) to mocno utrudnil sobie uchwycenie ciekawych momentow
    poczekalbym z ocena kadrow do nastepnego razu
    Ostatnio edytowane przez Rycerz ; 26-12-2010 o 12:47

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów