Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 29 z 29
    Oszczędny w słowach
    Miasto
    Świętochłowice

Domyślnie

Absolutnie świetny pomysł Zazdroszczę pysznych domków...
    D300 I 17-55 f2.8 I 150 HSM f2.8 I 70-300VR I SB 800

Zbanowany
    Miasto
    Północny Atlantyk

Domyślnie

Pomysł wspaniały, przyznam, że mnie to zainspirowało do działania. Niebawem zobaczycie efekty.

Mam też pytanie, z czego jest zrobiony śnieg ?

I czy nie byłoby ciekawiej, gdyby w trakcie wykonywania tych dech zapierających w piersiach fotografii ktoś z góry sypał tym "śniegiem" ? Do tego jeszcze ktoś palący papierosy dmuchał by w stronę scenografii, aby uzyskać efekt mgły, zamieci i zawiei ...

A zamiast szyszek imitujących choinki, dałbym fragmenty gałązek z prawdziwej choinki. Byłby chyba lepszy efekt ...
    I jeszcze jedno: jeżeli (co mam nadzieję nie miało miejsca) rola śniegu została powierzona mące, to uważam że doszło w ten sposób do naruszenia Health and Safety at Work Act, gdyż opary mąki w powiązaniu z elektrycznością doprowadzoną do tych domków mogły spowodować poważne następstwa. Nawet jeżeli nie doszło do zdarzenia niebezpiecznego, to mogło do niego (near miss accident) dojść !
    (A near miss is an unplanned event that did not result in injury, illness, or damage - but had the potential to do so. Only a fortunate break in the chain of events prevented an injury, fatality or damage)

p.s. pokrętło na kaloryferze w twojej kuchni jest ustawione na max ! A co z dbałością o środowisko naturalne ? Co z walką z globalnym ocipleniem !? Powinieneś sobie teraz zadać pytanie: co by było, gdyby tak każdy otworzył pokrętła na max !?
    Ostatnio edytowane przez UBoot ; 07-01-2011 o 12:30

Domyślnie

Śnieg jest zrobiony z cukru pudru i cukru kryształ.

Domyślnie

Gratulacje dla Wszystkich "wypiekających". Nad wyraz smakowita kompozycja!
    Tutaj jest... podpis

Domyślnie

Z czego robione tło "niebo" ? Wygląda coś jak klisza rentgenowska.

Domyślnie

Niebo zrobione jest z czarnej kartki, kupi9ełm gdzieś w sklepie papierniczym. Przy obróbce wypełniłem ja niebieskim kolorem no i wyszedł taki granatowy.

Domyślnie

Ładnie to wyszło. I śnieg jadalny! Gorzej z drzewkami. A co było źródłem światła? Widzę, że przez otwory w tle świeciła lampa, a w domkach? Bo jeżeli stoją na stole, to raczej nie robiłeś w nim otworów i trochę ograniczone pole manewru było zapewne.

Domyślnie

Światło to tylko świecące lampki w domkach. żadnegoi innego źródła światła nie było.
    Z tym było najwięcej kombinacji. Najpierw ustawiłem lampki i domki na nich. A to co wystawiało to zaklejałem taśmą i gazetą. Jak wszystko zostało już ustawione finalnie i nic nie odstawało i nie świeciło poza domkami to wtedy pozostało tylko rozsyoać 5 kg cukru

Domyślnie

Gratuluje zdjęć, domków i koncepcji 'studnia'
    Reed
    Stopka w remoncie
    Flickr

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów