Absolutnie świetny pomysłZazdroszczę pysznych domków...
Szukaj
Absolutnie świetny pomysłZazdroszczę pysznych domków...
D300 I 17-55 f2.8 I 150 HSM f2.8 I 70-300VR I SB 800
Pomysł wspaniały, przyznam, że mnie to zainspirowało do działania. Niebawem zobaczycie efekty.
Mam też pytanie, z czego jest zrobiony śnieg ?
I czy nie byłoby ciekawiej, gdyby w trakcie wykonywania tych dech zapierających w piersiach fotografii ktoś z góry sypał tym "śniegiem" ? Do tego jeszcze ktoś palący papierosy dmuchał by w stronę scenografii, aby uzyskać efekt mgły, zamieci i zawiei ...
A zamiast szyszek imitujących choinki, dałbym fragmenty gałązek z prawdziwej choinki. Byłby chyba lepszy efekt ...
I jeszcze jedno: jeżeli (co mam nadzieję nie miało miejsca) rola śniegu została powierzona mące, to uważam że doszło w ten sposób do naruszenia Health and Safety at Work Act, gdyż opary mąki w powiązaniu z elektrycznością doprowadzoną do tych domków mogły spowodować poważne następstwa. Nawet jeżeli nie doszło do zdarzenia niebezpiecznego, to mogło do niego (near miss accident) dojść !
(A near miss is an unplanned event that did not result in injury, illness, or damage - but had the potential to do so. Only a fortunate break in the chain of events prevented an injury, fatality or damage)
p.s. pokrętło na kaloryferze w twojej kuchni jest ustawione na max ! A co z dbałością o środowisko naturalne ? Co z walką z globalnym ocipleniem !? Powinieneś sobie teraz zadać pytanie: co by było, gdyby tak każdy otworzył pokrętła na max !?
Ostatnio edytowane przez UBoot ; 07-01-2011 o 12:30
Śnieg jest zrobiony z cukru pudru i cukru kryształ.
Gratulacje dla Wszystkich "wypiekających". Nad wyraz smakowita kompozycja!
Tutaj jest... podpis
Z czego robione tło "niebo" ? Wygląda coś jak klisza rentgenowska.
Niebo zrobione jest z czarnej kartki, kupi9ełm gdzieś w sklepie papierniczym. Przy obróbce wypełniłem ja niebieskim kolorem no i wyszedł taki granatowy.
Ładnie to wyszło. I śnieg jadalny! Gorzej z drzewkami. A co było źródłem światła? Widzę, że przez otwory w tle świeciła lampa, a w domkach? Bo jeżeli stoją na stole, to raczej nie robiłeś w nim otworów i trochę ograniczone pole manewru było zapewne.
Światło to tylko świecące lampki w domkach. żadnegoi innego źródła światła nie było.
Z tym było najwięcej kombinacji. Najpierw ustawiłem lampki i domki na nich. A to co wystawiało to zaklejałem taśmą i gazetą. Jak wszystko zostało już ustawione finalnie i nic nie odstawało i nie świeciło poza domkami to wtedy pozostało tylko rozsyoać 5 kg cukru![]()
Gratuluje zdjęć, domków i koncepcji 'studnia'![]()
Skontaktuj się z nami