Close

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 42

Wątek: Trawki...

Rozmowny Awatar d80
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Piękne kolory,światło,kadr i nareszcie śnieg nie jest biały jak z jakiegoś laboratorium tylko wspaniale odzwierciedla (odbija) światło tego pięknego poranka czy też zachodu Śłońca.Jest na śniegu to światło,jest też i cień czego niestety nie można już powiedzieć o trawach z pierwszego planu,które są w jakiś nienaturalny sposób oświetlone i co za tym idzie odwracają nieco uwagę od tego przepięknego obrazka za nimi.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ostrytux Zobacz posta
    ...
    Niemniej oglądając tą fotografię mam również pewien pomysł na kadr po większym skosie w prawo, trawki odsłoniłby nieco drzewko, ostatnie martwe drzewo z lewej wypadłoby z kadru a słonko chowałbyś za drzewko i może smugi by się złapały to w ramach oczywiście pogadanki pod wpływem tej wspaniałej górki i aury jaką tam mieliśmy oraz wspaniałego towarzystwa
    a gadaj sobie Michale gadaj. Z takich pogadanek wiele mądrego można się nauczyć. Ale sam widziałeś na własne oczyska, ile ja tam zabiegów ekwilibrystycznych wyprawiałem . Mam te trawki skadrowane z prawej, z lewej, od góry i z dołu, ale właśnie taki efekt jaki zamierzałem przedstawić, tylko pod tym kątem padania światła był najbardziej wyraźny. Mam tu na myśli rozświetlenie lodowej bryły na źdźbłach traw, oczywiście .

P.S. A buty to faktycznie dla Cibie bardzo ważne narzędzie pracy jest . I Ty dokładnie wiesz już jakie .

Cytat Zamieszczone przez matys Zobacz posta
    ... - awatar świąteczny jeszcze lepszy (gacie wełniane rozumiem, co by nie zmarznąć)
    ...
    no ma się rozumieć, że z moherowej wełny wykonane, a jak

Cytat Zamieszczone przez d80 Zobacz posta
    ... czego niestety nie można już powiedzieć o trawach z pierwszego planu,które są w jakiś nienaturalny sposób oświetlone i co za tym idzie odwracają nieco uwagę od tego przepięknego obrazka za nimi.

W tym wschodowym kadrze pomagałem sobie wydatnie czołówką, aby uzyskać taki efekt oczywista .
    Ale na serio to dla mnie właśnie te zmrożone trawy i światło rozświetlające te "lodowe" pędy to cały smaczek w tym kadrze. Ale rozumiem, że każdy ma i powinien mieć własne zdanie .

Pięknie dziękuję wszystkim za poświęcony czas i skrobnięcie komentarza .

Domyślnie

Pozwole sobie dopisac sie do zachwyconego grona ogladajacych
    Bardzo ladna, kolejna zreszta, praca w zimowej aurze!
    www.hubertleszczynski.com
    --------------------------------------
    F_A_C_E_B_O_O_K

Domyślnie

rewelacja
    12 14 28 35 85

Domyślnie

Pozazdrościć - i światła i kadru i zapału. Może to wina mojego lapa, ale śnieg w PD jakiś taki piaskowy?

Domyślnie

Łeeee tam, ja myślałem, że zobaczę tutaj jamajskie pola pełne "Andzi", a tu jakaś tam kępa zielska Ale tyz ładnie

Domyślnie

Przyjemne, zazdroszczę widoków
    Ciągły brak czasu jest dobrą wymówką...

Domyślnie

Piękna praca. Kadr i ekspozycja dobrane idealnie. Gdyby to było jednak moje dzieło to delikatnie bym ochłodził, zwłaszcza niebo .

Domyślnie

Świetna praca.
    Pozdrawiam Marcin
    Galeria

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów