Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: awaria d50

Domyślnie awaria d50

szybkie pytanie - podczas robienia zdjęcia wyskoczył ERR, totalna zwiecha całej puszki. Później zdążyłem jeszcze zmienić szkło, cyknąłem jedną fotkę, wyłączyłem aparat, ale już nie udało mi się go włączyć. Pełne ładowanie akku przez 12h nic nie dało, co w chwili obecnej mogę wykonać w domowym zakresie, gdyż kwestia serwisu w przeświątecznym szale wydatkowym nie bardzo mi się uśmiecha, a z drugiej strony puszka przydałaby się na święta
    dodam, że puszka mało eksploatowana - ok 7k przebiegu

Domyślnie

W instrukcji do D90 jest napisane, żeby spróbować wyzwolić migawkę. Taki błąd może się zdarzyć, gdy zablokuje się lustro w górnej pozycji - sprawdź w jakiej pozycji jest u ciebie. Jeśli jest uniesione, to wyzwól migawkę i wszystko powinno wrócić do normy. Jeśli nie, to nie mam pomysłów, instrukcja wskazuje serwis...
    to be a rock and not to roll

Domyślnie

up up jeszcze jakieś pomysły?
    zastanawiam się czy w ogóle jest sens oddawania d50ki do serwisu, z jednej strony mega ją lubiłem, z drugiej zaś strony żeby nie wyszło, że naprawa wyniesie więcej niż wartość sprzętu

Domyślnie

reset rozumiem że robiłeś? ;> bo domniemam ze d50 go ma ;p

Domyślnie

no właśnie nigdzie nie znajduję info jak wykonać hard reset (??)

Domyślnie

a ten maluśki przycisk resetu na spodzie aparatu próbowałeś ?
    Aparat w gruncie rzeczy jest tak samo twórczy jak kawałek gliny...

Domyślnie

ok hard reset pomógł w zupełności, dzięki!

Domyślnie

miałem podobnie ale po resecie też były problemy - była wina popsutego akumulatora

Uprawnienia umieszczania postów