Close

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 44

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    Tak sie sklada, ze przez przypadek mam tego tandetnego kingstona, bo poza Polska to jest firma porownywalna z Good Ramem.....i do tego mam ASUSa, stabilna i pewna! A zeby bylo do kompletu moje Kingstony maja radiatory.....a Geile kolegi ich nie maja Radiatory uzywa sie w RAMach przygotowanych do krecenia......niestety moje wspaniale Kingstony nie daja sie krecic wcale choc maja radiatory......sa stabilne, kupilem je jako DDR2 1033 a nie da sie ich puscic na 1033 bo sa zawiecchy, ale za to na 800 dzialaja stabilnie
    Nie do konca jest tak jak niektorzy z was pisza, procesor jest dobry, plyta pewnie tez, RAMu pewien nie jestem i jego podejzewam.....
    No patrz ... a moje kingstony bez radiatorów DDR2 800 chodzą nawet do okolic 1Ghz. (bez podnoszenia napięcia, na standardowych opóźnieniach).

Ty mówisz o Kingston HyperX (tylko HyperX mają radiatory - kingston produkuje więcej niż 1 model pamięci) ... one do 1,6 Hhz (wzgl 1,33) potrzebują jeśli dobrze pamiętam 1,6V (patrz spec. pamięci).

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kyle Zobacz posta
    No patrz ... a moje kingstony bez radiatorów DDR2 800 chodzą nawet do okolic 1Ghz. (bez podnoszenia napięcia, na standardowych opóźnieniach).

Ty mówisz o Kingston HyperX (tylko HyperX mają radiatory - kingston produkuje więcej niż 1 model pamięci) ... one do 1,6 Hhz (wzgl 1,33) potrzebują jeśli dobrze pamiętam 1,6V (patrz spec. pamięci).
    Tak HyperXy a, ze produkuje wiecej niz jeden rodzaj to ja doskonale i nie trzeba mi tego wyjasniac, Kyle, znowu sie mamy przepychac w watku??? Ostatnio nie miales racji a klociles sie w zaparte.

Domyślnie

Tak HyperXy a, ze produkuje wiecej niz jeden rodzaj to ja doskonale i nie trzeba mi tego wyjasniac, Kyle, znowu sie mamy przepychac w watku??? Ostatnio nie miales racji a klociles sie w zaparte.
    Odnośnie czego nie miałem racji? - pytam z ciekawości (nie pamiętam)
    Ostatnio edytowane przez Kyle ; 22-12-2010 o 14:08

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kyle Zobacz posta
    Odnośnie czego nie miałem racji? - pytam z ciekawości (nie pamiętam)
    pamieci wirtualnej

Domyślnie

pamieci wirtualnej
    I jeśli dobrze pamiętam stanęło na tym że w XP winda ładuje w wirtualną nawet jak nie musi, a w Vista i 7 tylko jak brakuje ram. A aplikacji które wymagają wirtualnej nadal nie spotykam

Domyślnie

Nie miałem czasu grzebać w bebechach tego trupa więc się nie pochwalę efektami... ale pochwalę się nowym RAMem. Kilka dni temu pisałem do sprzedawcy, że powyższy RAM wg producenta płyty nie jest kompatybilny i że mam z nim problemy. Dziś odebrałem nowy RAM i co ciekawe też nie jest wyszczególniony w instrukcji ASUSa choć jak podejrzewam i tak to nie ma większego znaczenia Podesłali mi jakiegoś Patriota G-series tym razem na 1333. Załadowałem i na razie działa - tylko jak jest ciepły to zawsze działa Zobaczymy co będzie rano wyprawiał.
    Czymtasem... pozdrawiam bombelkowo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Al Koholik Zobacz posta
    Nie miałem czasu grzebać w bebechach tego trupa więc się nie pochwalę efektami... ale pochwalę się nowym RAMem. Kilka dni temu pisałem do sprzedawcy, że powyższy RAM wg producenta płyty nie jest kompatybilny i że mam z nim problemy. Dziś odebrałem nowy RAM i co ciekawe też nie jest wyszczególniony w instrukcji ASUSa choć jak podejrzewam i tak to nie ma większego znaczenia Podesłali mi jakiegoś Patriota G-series tym razem na 1333. Załadowałem i na razie działa - tylko jak jest ciepły to zawsze działa Zobaczymy co będzie rano wyprawiał.
    Super, ze podeslali nowy RAM i naprawde czekam na wyniki

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Kujawsko-pomorskie

Domyślnie

Juz nie mam pomyslu co dalej robic, testy memtestem pokazywaly bledy RAMu a za chwile pokazywaly, ze ram jest ok, dodatkowo RAM odpala sie w automacie jako 1333 a jest 1600.

Jakis pomysl?

W automacie powinno RAM wykryc prawidlowo, i wszystko powinno dzialac...
    AM3 oficjalnie wspiera do 1333 włącznie. Powyżej, jeśli chcesz mieć 1600, musisz zastosować oc. Zresztą w specyfikacji Twojej płyty jest to zaznaczone.

Domyślnie

Komputer chodzi na nowym RAMie już któryś dzień z kolei. Nie mam najmniejszych problemów z uruchamianiem, z zawiechami... śmiga jak ta lala
    Czymtasem... pozdrawiam bombelkowo

Domyślnie

No to miłych i spokojnych świąt
    Najlepszą metodą do zainspirowania odkrywczych myśli, jest zaklejenie koperty.

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów