Close

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 44

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez andrstac Zobacz posta
    Ale jak byk stoi że minimum 1,6V a najlepiej do 1,9V. Te 0,1V czyni wielką różnicę przy tym zegarku.
    Ja widzę że w SPD (zrzut który wkleił kolega) jak byk stoi 1,5V dla 666 i 761 ... i na tym się kończy STANDARD. Nie radzę używać niestandardowych napięć. Napięcie wyższe niż 1,5V to niestandardowe napięcie. Jak ktoś chce mieć 800 (1600) w DDR3 to niech kupi dobre pamięci które pracują z takim zegarem standardowo na 1,5V

ps. nie wiem skąd wziąłeś to "najlepiej 1,9V" ... Ja tam w trybie XMP widzę 1,6V dla 1600 - którego to trybu nie widzę sensu używać ... podobnie jak nie widzę sensu w kupnie takich pamięci {jeśli są droższe niż np. standardowe Kingston 1333} (no chyba że ostro zajmujemy się grzebaniem i OC)
    Ostatnio edytowane przez Kyle ; 20-12-2010 o 09:45

Domyślnie

Ja tego nie rozumiem. Jak wol "pisze", ze trzeba podniesc napiecie pamieci, a gadacie o zasilaczu, amd, rdzeniach i chwcj. Podnies napiecie i daj znac. Ew. wymien cala platforme i dopiero wtedy podnies napiecie.
    ps. I nie pisalbym tego, jakbym sam tego problemu nie doswiadczyl.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez docxxx Zobacz posta
    Ja tego nie rozumiem. Jak wol "pisze", ze trzeba podniesc napiecie pamieci, a gadacie o zasilaczu, amd, rdzeniach i chwcj. Podnies napiecie i daj znac. Ew. wymien cala platforme i dopiero wtedy podnies napiecie.
    ps. I nie pisalbym tego, jakbym sam tego problemu nie doswiadczyl.
    Jeśli pamięci pracują przy 666 (1333) to napięcia nie trzeba podnosić (a kolega jeśli mnie pamięć nie myli wspominał że pamięci pracują na 1333).

ps. jeśli jakimś cudem okaże się że pamięci na wyższym napięciu przy 1333 i standardowych timingach zaczęły pracować normalnie to i tak coś jest uwalone :]

Domyślnie

Niekoniecznie. Mialem juz taki przypadek z wypasionymi pamieciami. Po prostu potrzebowaly wiecej "papu". Jak juz pisalem, sa dwa wyjscia:
    1. Podniesc napiecie i sprawdzic
    2. Wymienic polowe bebechow i dopiero potem sprawdzic napiecie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez osmax Zobacz posta
    P.S.
    Jako ciekawostkę dodam ze kłopot z uszkodzonymi pamięciami był jak dla mnie nietypowy. System stawał z 5-10 razy i sypał błędami, jak komp się "zagrzał" chodził już później całymi godzinami i nic go nie ruszało. Dopiero po bezczynności kilkugodzinnej problem się powtarzał.
    Dokladnie sie tak zachowuje! Cos czuje, ze masz u nas Guinnessa

Domyślnie

Witam czytelników mojego problemu

Czytam, czytam ale dziś już walczył z pudłem nie będę. Jutro spróbuje coś pogrzebać i poprzestawiać i o efektach pracy z pewnością poinformuje. Może jeszcze do tego czasu sprzedawca tego badziewia się odezwie i coś zasugeruje.
    Czymtasem... pozdrawiam bombelkowo

Domyślnie

Spekulacje spekulacje gonią. Wśród wymienionych gratów można przyjąć że karta graficzna i Windows jest w miarę pewne. Resztę, z racji że to dziadostwo, trzeba wymieniać po kolei do eliminacji problemu. Kolejność można ustalić naukową metodą z pomocą podrzucanej do góry monety.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Dziadostwo ?? jakas hiper polka to nie jest ale zeby ram GEIL'a nazywac dziadostwem to przesada a plyte akurat osobiscie przerabialem i byla calkiem niezla no chyba ze cala platforme AMD na nazywamy dziadostwem to 100% zgoda

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    Dokladnie sie tak zachowuje! Cos czuje, ze masz u nas Guinnessa

Cześć !

Nie tak dawno wymieniałem pamięć w swojej płycie Asus Commando. Właśnie podczas zakupu mój zaufany sklepikarz (składa też PC-ty) powiedział: "Miałeś GEIL-y i dość ! Tylko Kingston !"

Znaczy to tyle, że on podczas składania ma już wypróbowane podzespoły i nie chce się bawić w doświadczenia, bo mu czasu by nie starczyło, żeby parę groszy zarobić. Nawet mu gotowe płyty z Windowsami preperowałem, żeby szybciej mu szedł montaż. Wydaje mi się, że takich rad warto słuchać.

Pzdr.

P.S.
    Pamięć nie powinna się grzać na tyle, by wymagała radiatorów. Kingston się nie grzeje.
    Ostatnio edytowane przez wasilewk ; 21-12-2010 o 22:54
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

No to jak Tom zaczął, to i ja wrzucę swoje 5 groszy, bo wynika na to, że przy takiej filozofii wyboru komponentów do peceta, znacznie taniej i zdrowiej jest kupić maka.

Ten wątek i kilka innych mocno podkopuje moją niezachwiana wiarę w mądrość wyborów i lepiej być czasem przymuszonym do dobrego, niż przedzierać się przez gąszcz badziewia.

Chyba, że ktoś umie odróżniać złe od dobrego.
    Medice, cura te ipsum.

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów