Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez art-74 Zobacz posta
    Bo niektórych interesuje fotografowanie a nie budowa i specyfikacja aparatu.
    toś teraz napisał...a beterie do komory wsadził??

To że chcesz TYLKO jeździć samochodem nie upoważnia Cię do wlewania soku pomidorowego do baku...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bacanski Zobacz posta
    polak potrafi... wiecnie zdziwilbym sie jak by zaraz zrobili przejsciowke z sd na cf
    prosze bardzo http://sklep.benchmark.pl/pelny_5823.html
    Ostatnio edytowane przez cyrusvirus ; 10-01-2007 o 00:10
    TATA ROBI ZDJĘCIA czyli fotoblog młodego taty
    Pozdrawiam Piotrek

Domyślnie

A propos tego co napisał Czornyj to przypomniało mi się,że jak rozglądałem się po sklepach to w MM pan usiłował mi wmówić,że D80 działa tylko z CompactFlash.A w innym sklepie w Kraku jak pytałem o cenę SandiskExtreme III,
    to się dowiedziałem że takie karty nie istnieją.
    D7000/N14-24 2.8/N24-70 2.8/SB-800/MB-D80/

Domyślnie

...a ja znów myślałem, że to prowokacja
    D50|17-50|3x540EZ
    www.boguslawkrysztofiak.pl

Domyślnie

Taki adapter może się okazać zwykłym czytnikiem kart. Przejściówkę z SD na CF robiła chyba Minolta, ale jak pisałem do serwisu czy ją mają, to gość mi powiedział, że nie ma większych szans na ściągnięcie tego.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Krapkowice

Domyślnie

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=5823

dla tych, którym nie chce się klikać linka zacytuję: "przejściówka umożliwiająca podłączenie kart Memory Stick, Secure Digital, MMC, Memory Stick i SmartMedia do urządzeń obsługujących Compact Flash"

Wyżej wymieniony adapter jest drogi, bo jest dość uniwersalny

na eBayu są typowo z SD na CF za niecałe 9 EUR

http://cgi.ebay.de/Adapter-fuer-SD-M...QQcmdZViewItem
    N.50 1.8D, N.85 1.8d, T.12-24, N.18-200VR, SB 800, mieszek, MF 55 PROB, T.17-50, Speedlite 55EX, 70-200 2.8L

Domyślnie

Dobra, załóżmy, że obsługuje wyżej podane karty. CF na dłuższym boku ma 42,8mm. Długość Memory Stick to 50mm. Jakim sposobem można ją upchnąć do adaptera, żeby nic nie wystawało? A jeśli wystaje to jak ją włożyć do aparatu i ewentualnie zamknąć klapkę? Być może da się włożyć Memory Stick Duo. Wtedy inna sprawa. Jeśli ta przejściówka rzeczywiście obsługuje wszystkie podane karty to nie bardzo może być w wymiarze karty CF. Może jedynie posiadać złącze CF. Wątpliwości rozwiałby zapewne obrazek takiej przejściówki, ale niestety go nie ma. Stąd moja niepewność.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Choć swoją drogą - kupiłem ostatnio w sklepie okazyjnie Sandiska Compact Flash, który miał niższą cenę ze względu na rozerwane pudełko. Sprzedawca powiedział mi, że pudełko rozerwał jego kolega - bo chciał klientowi założyć kartę do D80 którego ów klient kupował
    hihihihi. mnie też taka ładna Pani pakując D80 włozyła do reklamówki CF ( fakturę pisał kto inny, powiedział jej tylko ze 1 GB ). Ja oczywiście zajety czym innym ( podziwiałem piekne duże jasne nikkorki ) zauważyłem to w domu. Dobrze , że miałem jakieś SD z pstrykacza córki. A CF słuzy jako pamięc przenośna.
    D80 z Nikkor 18-70DX + SIGMA 70-300 4-5,6 APO DG MACRO wraz z SB600 ale także F-65/Nikkor 28-80/SB-50DX/SB17 oraz podręczna Nokia N82.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów