Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 25

Wątek: Stambuł X 2010

Domyślnie Stambuł X 2010

Tydzień w Stambule. Mało. Ale byłem z zoną i 6-miesięczną córką, możliwości poruszania ograniczone, głównie przez duży ruch pieszych, samochodów, ciasne chodniki, wysokie krawężniki (dla wózka). Właściwie to tylko trochę liznęliśmy Sultanahmet, okolice Bosforu, strona azjatycka (najciekawsza, bo bez turystów), Wyspy Książęce.
    Nocleg w Sultanahmet (50euro za pokój), przelot Lufthansą z Gdańska via Monachium (1400 zł za osobę).
    Do zabytków omijaliśmy kolejki "na córkę". Dziewczynka robiła szał wśród Turków-mężczyzn, każdy ją zaczepiał, gadał "ciu-ciu". Oczy facetom robiły się maślane i momentalnie na jej widok znikała maska obojętności.
    Pogoda: na krótki rękawek, chociaż miejscowi mieli już kurtki.

1. Okolice mostu Galata, widok na meczet Sulejmana.

2. Nar - granat, pyszny soczek za 3-5 lir.

3. Istiklal Cadesi - podobno w ciągu dnia przechodzą tędy 3 miliony ludzi.

4. Widok z wieży Galata na Beyouglu.

5. Prom na Bosforze.

6. Misir - kukurydza, tutaj w wersji gotowanej. Na wierzchu wyłożone soczyste, żółciutkie kolby, ze środka pan wyławia malutkie.

7. W Hagia Sophia.

8. Sultanahmet, w bok od głównej Divanoyu.

9. Taniec derwiszów w Muzeum Prasy, na ścianie Ataturk czyta gazetę.

10. Sultanahmet z promu na Bosforze.

Domyślnie

Wspaniałe zdjęcia ! Tworzą niesamowity klimat - myślałem że w BW nie da się tego tak dokładnie "opowiedzieć". A jednak !
    D 90; D750; D850; N 35; N 14-24, N 70-200

Zbanowany
    Miasto
    Pacyfik

Domyślnie

Pięknie przypomniałeś mi tureckie klimaty.

Domyślnie

Wspomnienia odżyły ..., tak jak nie lubię b&w, to u Ciebie mi się foty bardzo podobają i mają klimat. Istambuł ma to coś...
    Nikon i podróże ...

Domyślnie

zgadza się - też lubie Istambuł w BW. Kiedys miałem go gdzies na negatywach - ale to wieki temu było I juz chyba te negatywy zgubiłem..

Domyślnie

nie lubię zdjęć podróżniczych w bw jednak twój zestaw zrobił na mnie bardzo pozytywne wrażenie, daj więcej. Gratulacje
    Trzy puszki i kilka szkiełek - ot takie tam

Domyślnie

Strasznie podobają mi się te zdjęcia jak i Stambuł super to wygląda.
    || D750 + MB-D16 || D300s + MB-D10 || D80 + MB-D80 || F601 || N50mm f1.8 || S85 f1.4 || T12-24 f4 || N17-55 f2.8 || N24-120 f4 || S70-200mm f2.8 || SB910 || SD9 || S PZ42x ||

Domyślnie

Świetna seria, ja właśnie bardzo lubię zdjęcia BW. Mają tę magię. Trójeczka super, jak w fotoplastikonie. Ulica sama cię "wciąga".

Domyślnie

Cały set miło się ogląda, ale mi osobiście bardzo brakuje koloru.

Domyślnie

Piękne zdjęcia

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów