Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 33

Wątek: Neopan 1600

Domyślnie Neopan 1600

Skora nasze forum już ruszyło to ja będę kontynuował wątek z facebook'a. Proszę o rady osób, które miały przyjemność korzystać z NEOPANa 1600. Chce cyknąć nocne portrety (nikon f5 + nikkor 85 1. w miejskim oświetlenu, ewentualnie doświetlać lampą. To moja pierwsza styczność z filmem wysokoczułym.

Z góry dziękuje.
    Nikon F5, Nikon D90, AF NIKKOR 50MM 1:1.8 D, AF NIKKOR 85MM 1:1.8 D, AF NIKKOR 35-70MM 1:3.3-4.5, AF NIKKOR 70-210MM 1:4-5.6, AF NIKKOR 24-120MM 1:3.5-5.6 D, NIKON SPEEDLIGHT SB-80DX.

Zbanowany
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Neopana 1600 jest latwo przeswietlic, uwazal bym z lampa.

Domyślnie

wycofuje?! nienienieeeeee, spier**li mi niedzielny poranek za przeproszeniem...
    jak mogli?! to mój ukochany ulubiony film... :/
    jeden nowy Nikon i kilka starych Minolt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kuba Zobacz posta
    wycofuje?! nienienieeeeee, spier**li mi niedzielny poranek za przeproszeniem...
    jak mogli?! to mój ukochany ulubiony film... :/
    jeszcze nawet 400 mozna dostać tu i ówdzie, wiec nie bój żaby jeszcze jest duzo
    Völkchlor

Domyślnie

ale i tak mi się przykro zrobiło ;p
    mam jeszcze kilka rolek w lodówce (400też), ale szkoda że wycofują film który mi tak odpowiada... dzisiaj zobaczę co wyjdzie z pierwszej rolki delty3200, może nie będę rozpaczał po neopanie

conik
    Gość

Domyślnie

pisz a najlepiej pokaz co wyszlo sam sie nad delta zastanawiam...bo to w zasadzie jedyna alternatywa na wysoka czylosc jesli nie liczyc pchnietego trixa 400

Domyślnie

spoko, podzielę się wrażeniami i coś wrzucę, ale dopiero jutro lub później (zapomniałem, że lab dzisiaj zamknięty, a za samodzielne wywoływanie się jeszcze nie biorę)

no chyba, że nie będzie co pokazywać ;p, ten film zrobiłem tak trochę testowo na bardzo codzienne zdjęcia.

Domyślnie

Jakby nie było - Neopan 1600 to zjawiskowy film BW - mój ulubiony w analogowych czasach. Faktycznie, trzeba uważać przy skrajnie trudnych warunkach, chociaż i tak dużo wybacza jak na tę czułość.

Domyślnie

Delta 3200 wołana labowo @3200:

Należy pamiętać, że jej "prawdziwa" czułość to ok 1000-1600 i naświetlając te 1600, wołając w odpowiedniej zupie możemy ziarno ładnie poskromić.

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów