Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Millennium Park

Domyślnie Millennium Park

Pochmurny zimowy poranek w Millennium Park

1.

2.

3.

Domyślnie

Dobre fotki ale...zrób bardziej kontrastowe i postaraj się jednak wyprostować wieżowce.
    Na pierwszym zdjęciu są one nawet zbędne.
    Idealne jest odbicie w tej rzeźbie.
    Ostatnio edytowane przez waldek ; 20-12-2010 o 22:09

Domyślnie

To moze cos w ten sposob?

4.

5.

6.

Domyślnie

Jakos bez ludzi zdjecia sa smutne dla mnie.
    Cyfra przerobiona na czb jakos slabo wyglada.
    Minusy: krzywe budynki, biala dziura na niebie, nieciekawy I plan, brak spojnosci miedzy zdjeciami - przypadkowe formy.

Domyślnie

Oj, nad czwórka to bym pochodził. Dwa kroki w prawo na początek. Albo odciągnąłbym ten stolik, jeśliby to było możliwe. A najlepiej jedno i drugie.

Domyślnie

Bez stolika jest na 1. , niestety pogoda byla jaka byla i nie zawsze musza byc cukierkowe zdjecia wiec sa moze troche smutne bo takie mjaly byc . Co do wiezowcow, to sie zgadzam ze sa krzywe ale chyba takie raczej zazwyczaj wychodza i niestety bez glebokiej ingerencji krzywe pozostana. Oczywiscie dzieki za uwagi

Domyślnie

nie chodzi o cukierkowość, chodzi o kompresję, zobacz ile ich można w BW wyciągnąć: KLIK, a wieżowce same z siebie nie wychodzą krzywo, jest to uzależnione od ogniskowej i ustawienia, więc krzywe pozostać nie powinny, a co najwyżej poprawnie skomponowane.
    Czas jest ludożercą, więc staram się nie mieć go za dużo.

Domyślnie

Pierwsze co ciśnie się na usta po zobaczeniu tych zdjęć -- ZA SZARO!
    Tutaj tez Ci wrzucę swoja propozycję (możesz traktować jak spam, nie przejmuj się):

Cytat Zamieszczone przez foto-oko Zobacz posta
    Cyfra przerobiona na czb jakos slabo wyglada.
    Srutu tu tu... Jak ktoś jeszcze nie ma wprawy w przerabianiu zdjęć na czarno-biel to nie zwalajmy tego na cyfrę.
    Najzieleńszy z zielonych
    Niezbyt poważny, czasem odważny, nie-co-dziennik sporadyczny.

Domyślnie

Do tego prostujemy wieżowiec, dodajemy ramkę i jest gucio.

Ostatnio edytowane przez waldek ; 02-01-2011 o 19:25

Domyślnie

Dzieki, wreszczie jakies konkretne wskazowki , Waldek, podoba mi sie to, moze mi zdradzisz jak to zrobic bo jezeli chodzi o ps to jestem totalnie zielony Zielony, masz racje ze wprawy mi brakuje ale mam nadzieje ze to sie bedzie zmieniać, niestety kolor tutaj byl nie do przyjecia stąd moje proby b&w, no ale na niebiesko to tez nie za bardzo Moze z rawa bys miał wieksze mozliwosci. Moze jeszcze jakies konstruktywne uwagi od doswiadczonych kolegow i kolezanek.
    Ostatnio edytowane przez swider ; 02-01-2011 o 23:45 Powód: ort. "zmjeniac", "z tad", "mjal" !!!

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów