Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Pierwsze próby

Domyślnie Pierwsze próby

W sumie to nie wiem czy dobry dział, jak co to proszę o przeniesienie tematu.
    Poniżej kilka zdjęć z dzisiaj. Wiem, że nie są za dobre, bo to moje pierwsze kroki z lustrzanką, ale dodaję po to, by uzyskać krytykę i wskazówki

1.

2. Trochę się wypaliło...

3.

Dopiero się uczę..
    Nikon D40 + Nikkor 18-55 VR

Domyślnie

hej. tez sie ucze i mam kuuuupe bardzo podobnych zdjec ze swoich spacerow, az sie usmiechnalem. co do zdjec to chyba za duza kompresje ustawiles bo jakosciowo mi sie wydaja slabe, 3 raczej bym nie wstawial nigdzie, te krzaczory z prawej odciagaja uwage od galazki, ktora mysle chciales pokazac. Poza tym wyczytalem gdzies ze dead center is dead, czyli odradza sie kadrowania tak centralnego jak na 2 i 3. W kazdym razie powodzenia

Domyślnie

poczytaj najpierw troszkę teorii i staraj się kopiować najlepszych
    tu nie ma co komentować
    ćwicz

Domyślnie

Tylko zawartość pierwszego kadru mnie zainteresowała. Wszystkie są centralne. Popracuj nad kadrowaniem.
    Nikon, Nikkory, Sigmy... i Tamron
    wigi.pl

Gaduła Awatar timi
    Miasto
    Golub-Dobrzyń
    Wpisów
    3

Domyślnie

Skup się na czymś konkretniej, znajdź mocne punkty tego przedmiotu. Otwórz oczy na świat , i staraj się szukać tego co nie widoczne.

Domyślnie

Ja się nie znam, ale tak ogólnie to nie jest makro Na pewno da się tego typu obiektach wypatrzeć jakieś drobniejsze szczegóły.
    Nikoś D90 + MB-D80 + Nikkor 16-85 VR + Nikkor 70-300 VR + Cosina 100 macro + SB-600 + Velbon Sherpa 600R
    Moja racja jest mojsza, niż Twojsza. Moja racja jest najmojsza!

Domyślnie

Kadrowanie i jeszcze raz kadrowanie, wiem tak samo napisano mi w innym moim temacie, gdzie przedstawiłam portrety. Książka już jest w drodze, podano mi tutaj fajną stronkę z kadrowaniem, więc będę się szkolić a później coś dodam Dziękuję wszystkim.
    Dopiero się uczę..
    Nikon D40 + Nikkor 18-55 VR

Domyślnie

Zdecydowanie zbyt centralnie patrzysz na fotografowany obiekt.

Domyślnie

w takim razie czekamy na kolejne coraz lepsze kadry odnośnie tych zdjęć już chyba wszystko zostało napisane
    Pozdrawiam
    Adamson

Uprawnienia umieszczania postów