Szukaj
Dopiero się uczę..
Nikon D40 + Nikkor 18-55 VR
hej. tez sie ucze i mam kuuuupe bardzo podobnych zdjec ze swoich spacerow, az sie usmiechnalem. co do zdjec to chyba za duza kompresje ustawiles bo jakosciowo mi sie wydaja slabe, 3 raczej bym nie wstawial nigdzie, te krzaczory z prawej odciagaja uwage od galazki, ktora mysle chciales pokazac. Poza tym wyczytalem gdzies ze dead center is dead, czyli odradza sie kadrowania tak centralnego jak na 2 i 3. W kazdym razie powodzenia![]()
poczytaj najpierw troszkę teorii i staraj się kopiować najlepszych
tu nie ma co komentować
ćwicz
Tylko zawartość pierwszego kadru mnie zainteresowała. Wszystkie są centralne. Popracuj nad kadrowaniem.
Nikon, Nikkory, Sigmy... i Tamron
wigi.pl
Skup się na czymś konkretniej, znajdź mocne punkty tego przedmiotu. Otwórz oczy na świat , i staraj się szukać tego co nie widoczne.
Ja się nie znam, ale tak ogólnie to nie jest makroNa pewno da się tego typu obiektach wypatrzeć jakieś drobniejsze szczegóły.
Nikoś D90 + MB-D80 + Nikkor 16-85 VR + Nikkor 70-300 VR + Cosina 100 macro + SB-600 + Velbon Sherpa 600R
Moja racja jest mojsza, niż Twojsza. Moja racja jest najmojsza!
Kadrowanie i jeszcze raz kadrowanie, wiemtak samo napisano mi w innym moim temacie, gdzie przedstawiłam portrety. Książka już jest w drodze, podano mi tutaj fajną stronkę z kadrowaniem, więc będę się szkolić a później coś dodam
Dziękuję wszystkim.
Dopiero się uczę..
Nikon D40 + Nikkor 18-55 VR
Zdecydowanie zbyt centralnie patrzysz na fotografowany obiekt.
w takim razie czekamy na kolejne coraz lepsze kadryodnośnie tych zdjęć już chyba wszystko zostało napisane
![]()
Pozdrawiam
Adamson
Skontaktuj się z nami