Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Wątek: D300s padł

Domyślnie

Ja za wymianę płyty w swoim D80, po zalaniu wodą morską dałem 500zł (płyta + robota + czyszczenie).
    Objawy miałem identyczne jak w pierwszym poście, z tym że zaraz po kontakcie z wodą
    Było to w październiku i nie na Po(d)stępu, tylko w Chorzowie, bodajże na Hajduckiej.
    | D600 | T28-75 | N70-300VR | SY14 | N50/1.8 | N85/1.8 | T135/2.8 | Metz 58 AF-1 | Nissin Di 622 | .....
    [email protected]

Domyślnie

No właśnie, mój D300s miał kontakt z dobrym traktowaniem i tym bardziej jest to irytujące.

Domyślnie

Zwyczajny BUNT
    | D600 | T28-75 | N70-300VR | SY14 | N50/1.8 | N85/1.8 | T135/2.8 | Metz 58 AF-1 | Nissin Di 622 | .....
    [email protected]

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez co4en Zobacz posta
    Cos te plyty glowne to jakis feler u Nikona, prawda pinquin? -Tobie zdiagnozowali, ze przyczyna bylo zwarcie pinow, a mamy tu dowod, ze plyty "strzelaja" jak zapalki...
    Chyba przesada, mówię o tym strzelaniu.
    D300 N18-200VR N35 1.8 S10-20 N 180/2.8 AF N 105 2.8D N 70-210 AF 1:4

Domyślnie

Przemutek, skoro musisz zapłącić taką kasę na postępu, zapytaj co ich zdaniem było przyczyną uszkodzenia, niekiedy mają ciekawe teorie.
    D610; D300S; Nikkor: 50mm 1.4G; 70-300 VRII; Tamron 17-50 2.8 VC; Samyang 8mm FE; SB-900; few pieces of manual lens

http://www.fotozwardon.blogspot.com/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemutek Zobacz posta
    Stało się. Otrzymałem wstępny kosztorys z serwisu opiewający na łączną kwotę 850 zł. Padła płyta główna. Panowie doliczyli sobie jeszcze za wymianę portów, jak również gum. Cała naprawa ma potrwać 1,5 h, a panowie serwisanci wycenili sobie ją na 480zł brutto (swoją drogą chyba spróbuję się zatrudnić w serwisie Nikona, no bo gdzie zarobię 320 zł/h). Kończąc wątek; jestem ogromnie rozczarowany marką Nikon.
    320 zl/h to musze przyanzac ze tyle to prawie tyle co za godzine u Dilera Jaguara. Niezle sobie licza.
    Mam dzisiaj tyle roboty, ze nie wiem co olac pierwsze.

Domyślnie

Jestem ogromnie ciekaw, jaką opinię wydadzą specjaliści z po(d)stępu na temat przyczyn uszkodzenia płyty. Jak tylko odbiorę sprzęt dam Wam znać. Jak na razie sprowadzają części (pewnie zza wielkiej wody, potem okaże się że dostali płytkę mierzoną w calach i nie będą posiadali narzędzi do zmontowania). Teraz pozostaje czekać.

Domyślnie

no właśnie nawet ja jestem ciekawy jaka przyczyna... kurczę a sądziłem przez jakiś czas że d300s to lepsze, solidniejsze cacko od d200 a tu jak wychodzi że dupcia a nie solidniejsze jak tak samo z siebie pada na twarz...

w gruncie rzeczy ciesze się razem z Tobą że to nie główne narzędzie pracy (d700) tylko beczkap

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez co4en Zobacz posta
    Cos te plyty glowne to jakis feler u Nikona, prawda pinquin? -Tobie zdiagnozowali, ze przyczyna bylo zwarcie pinow, a mamy tu dowod, ze plyty "strzelaja" jak zapalki...
    Moja historia jeszcze nie ma finału

A jak u autora wątku? Co wiadomo?
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Panowie w nowych puszkach jest dużo elektroniki (jak w każdym)ale zawsze to pierwszy soft jest zły itp,dlatego ja nigdy nie kupuję odrazu po premierze szkoda naprawde szkoda ale czasem tak bywa

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów