Close

Strona 3 z 69 PierwszyPierwszy 123451353 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 720

Wątek: Cena LPG

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eskimos Zobacz posta
    e95 - 6,50 , ropa - 6,20 , LPG - 3,50 w kraju ktory ma wlasna rope i gaz, to jest dopiero paranoja .
    Tylko porównaj sobie stosunek zarobki/cena paliwa
    How do I do that? I f***ing try. - Gary Vaynerchuk
    !BLOG

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sea21 Zobacz posta
    Tylko porównaj sobie stosunek zarobki/cena paliwa
    W Niemczech, Anglii czy Szwajcarii jest tansze paliwo a do biednych tych krajow nie mozna zaliczyc, no i nie maja wlasnych pol naftowych

Cytat Zamieszczone przez freefly Zobacz posta
    Nie przesadzaj. 1korona kosztuje 0,5 pln.
    e95 - 13 koron , ropa ponad 12 gaz 7, liczylem na kalkulatorze ta skomplikowana matematyke
    Posiadam tylko marzenia, rozsiałem je u twych stóp. Stąpaj lekko, gdyż stąpasz po moich marzeniach” W.B.Yeats

Domyślnie

W Niemczech, Anglii czy Szwajcarii jest tansze paliwo a do biednych tych krajow nie mozna zaliczyc, no i nie maja wlasnych pol naftowych
    hehe od kiedy jest tansze ? bo ja tam wiem ze drozsze ...
    NIKON + SZPARGAŁY + CHĘCI + CHĘCI + CHĘCI ...

Domyślnie

e95 - 6,50 , ropa - 6,20 , LPG - 3,50 w kraju ktory ma wlasna rope i gaz, to jest dopiero paranoja .
    Nie przesadzaj. 1korona kosztuje 0,5 pln.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MARTINK Zobacz posta
    Dzisiaj przezylem "lekkie" zdziwienie...
    Wczoraj 2,49 zł, dzisiaj 2,64 zł

T_P_
    analogi, szkiełka, filterki, statyw, a na nim ostatnio, od czasu do czasu, stawiam także lusterko cyfrowe...

Domyślnie

No okej, a ile koron wynosi średnia krajowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Calme Zobacz posta
    Pytanie raczej winno brzmieć: ile literków etyliny/ropy/gazu można kupić za minimalną pensję otrzymywaną w owych koronach?

Domyślnie

Srednia roczna to ok 400 000 koron z czego trzeba zaplacic 36% podatku a ze wszystko tu jest cholernie drogie to mimo wszystko szalu nie ma na tutejsze warunki (chociaz nie mozna narzekac) , co nie zmienia faktu ze w innych krajach europy zachodniej paliwo wychodzi taniej mimo ze nie maja swojej ropy.

Cytat Zamieszczone przez hubik Zobacz posta
    Pytanie raczej winno brzmieć: ile literków etyliny/ropy/gazu można kupić za minimalną pensję otrzymywaną w owych koronach?
    Za minimalna to jakies 1230 litrow benzyny, sporo ale i tak wszyscy tu narzekaja na zdzierstwo z wlasnej ropy.
    Posiadam tylko marzenia, rozsiałem je u twych stóp. Stąpaj lekko, gdyż stąpasz po moich marzeniach” W.B.Yeats

Domyślnie

No to policzmy u nas.
    Od 1 stycznia 2010 płaca minimalna wynosi 1317 zł brutto, czyli 42 proc. przeciętnego wynagrodzenia. Czyli netto daje nam to zaokrąglając jakieś 984 z groszami. Tu masz średnie ceny paliw w kraju http://www.e-petrol.pl/
    I teraz sobie policz ile u nas zalejesz i narzekasz jeszcze, że drogo macie

Domyślnie

No to policzmy u nas.
    Od 1 stycznia 2010 płaca minimalna wynosi 1317 zł brutto, czyli 42 proc. przeciętnego wynagrodzenia. Czyli netto daje nam to zaokrąglając jakieś 984 z groszami. Tu masz średnie ceny paliw w kraju http://www.e-petrol.pl/
    I teraz sobie policz ile u nas zalejesz i narzekasz jeszcze, że drogo macie
    Wez pod uwage ze chleba nie kupisz za 3 zl a za 15, mieszkania nie wynajmiesz za 1000 zl a za 4000, suma wyglada na niezla tylko ze niezle trzeba tez wydac, jak przyjdzie co do czego to okazuje sie ze z pieknej pensji nie zostaje na koncie za duzo, chyba ze ktos mieszka w osmiu w piwnicy, zyje tylko na konserwach przywiezionych z Polski i wodce od przemytnikow.

Nie tylko ja narzekam, nawet tubylcy zarabiajacy powyzej sredniej krajowej kreca nosem i nie chodzi im tylko o cene ale o to ze sa rznieci z wlasnych surowcow, jeszcze raz podpowiem o co mi chodzi, np Szwjcarzy maja niewiele nizsze zarobki , nie maja wlasnej ropy a paliwo mimo wszystko jest tansze.

Strona 3 z 69 PierwszyPierwszy 123451353 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów