@rockabilly - może i cena wachy to 2.30zł, ale np cena bochenka chleba w okolicy NY oscyluje od 2 do 2.5USD, sobie przelicz na złotówki. Może i paliwo mają tanie, ale często tankują. A żarcie - drogie.
Szukaj
@rockabilly - może i cena wachy to 2.30zł, ale np cena bochenka chleba w okolicy NY oscyluje od 2 do 2.5USD, sobie przelicz na złotówki. Może i paliwo mają tanie, ale często tankują. A żarcie - drogie.
"Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche
Pomiedzy Poznaniem a Lodzia sa dwie lub trzy bramki, kazda z nich to jest 12zl, co daje nam w dwie strony 48zl, co daje nam ok 13Euro.
Pomiedzy Limerick a Dublinem mam jedna bramke, odleglosc niemal taka sama, kosztuje mnie to 1.80euro w jedna strone co daje mi 3.60euro w dwie strony......gdzie tu logika porownujac zarobki??
Ostatnio edytowane przez ALF ; 04-05-2011 o 01:27
Nikon http://greg77.com/
to juz widac skad te miliardy euro wpompowane w zielony raj na ziemi...
a tak serio: przejedz sie po Hiszpanii, Francy czy Wloszech, to zobaczysz ile "normalnie" bramka na autobanie kosztuje. zeby daleko nie szukac, bo raptem 2 tygodnie temu uiszczalem: Sewilla - Kadyks, za jakiej 70 km czegos, co nawet ciezko autostrada nazwac: 7,80 EUR. nawierzchnia tego czegos niby OK, wiec jak na Hiszpanie niezle, ale to nadal sa raptem 2 pasy drogi, zero pobocza, zero CPN-u przy drodze. to nawet w dziadowskiej Portugalii za autostrady dookola Lizbony lupia srednio 1 EUR za kazde 10 km...
no to bylo nie bylo w PL jest 1/2 taniej. i nawet autostrada jest, nie jak pare lat wczesniej. i jeszcze narzekaja!![]()
przepraszam, juz wiecej nie bede...![]()
akustyk.fc.pl albo tez bartrozanski@flickr
How do I do that? I f***ing try. - Gary Vaynerchuk
!BLOG
Proszę bez polityki, temat jest o cenie LPG (i innych paliwach).
I nie będzie, dopóki będą tacy, którzy piszą Polak z małej litery, a Chiny z DużejZalewa nas CHRL bo żaden polak nie jest dla nich konkurencją.Polski produkt jest zwyczajnie drogi i tyle![]()
Pozdrawiam Serdecznie Jacek PawłowskiF70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE
Alfie, alem gafę zapuścił.Mea Culpa
Dziś podtlenek LPG 2,43
rock and roll all night and party every day
jestem tylko obserwatorem...
Dla tych co lubia sledzic ceny gazu i paliwa: http://www.stacje.furious.pl/
.
| D700 + MB-D10 | + | Samyang 85/1.4 + Tamron 24-70VC | + | Nissin Di866 II | + | 3x YN-RF603 |
ja tankuję LPG po 2.18
zapewne u sąsiadów tak tanio tankujesz![]()
Skontaktuj się z nami