Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Domyślnie Termos[Wybór termosu]

No to jak w temacie

Szukam termosu, najlepiej 1 l. ew. 1,5 litrowego, który spokojnie wytrzyma 8 h , przy temperaturze do -10`C , bez znacznej straty temperatury napoju.

Więcej chyba nie trzeba się rozpisywać i liczę, że coś doradzicie z własnego doświadczenia.

Domyślnie

ja mogę polecić z własnego doświadczenia termos firmy Tatonka. Swoje kosztuje ale wart każdej złotówki.
    ja mam taki: http://www.tatonka.pl/index.php/prod...category_id=86
    to co mi się w nim podoba - oprócz znakomitych właściwości termicznych - to zakręcany korek. Nie lubię takich pykanych bo często się psują i nie są do końca szczelne
    Sony a6000, SEL20F28, SEL50F18

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Stach2008 Zobacz posta
    ja mogę polecić z własnego doświadczenia termos firmy Tatonka. Swoje kosztuje ale wart każdej złotówki.
    ja mam taki: http://www.tatonka.pl/index.php/prod...category_id=86
    to co mi się w nim podoba - oprócz znakomitych właściwości termicznych - to zakręcany korek. Nie lubię takich pykanych bo często się psują i nie są do końca szczelne
    Otóż to!
    Zakręcany korek to MZ zdecydowanie lepsze rozwiązanie niż te automaty.
    Co do samego termosu to ja posiadam Warhead'a termite i jestem z niego zadowolony.
    Ważne jest też, aby zachować długo temp. cieczy aby przed zalaniem termosu przepłukać go wrzątkiem.
    PO prostu wlewasz trochę wrzątku, zakręcasz, trzepiesz trochę termosem i wylewasz.
    Dopiero potem nalewasz herbatę, kawę czy co tam chcesz.

Domyślnie

http://8a.pl/page,produkt,id,1550,termos-czarny.html
    ja mam ten i też jestem bardzo zadowolony, i jak wcześniej było wspominane ma dwa rodzaje korków (choć mi nie sprawia problemu ten automat)

Pozdrawiam

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jaskier Zobacz posta
    http://8a.pl/page,produkt,id,1550,termos-czarny.html
    ja mam ten i też jestem bardzo zadowolony, i jak wcześniej było wspominane ma dwa rodzaje korków (choć mi nie sprawia problemu ten automat)

Pozdrawiam
    Mam dwa takie Primusy: 1-litrowy i 0,5-litrowy. Polecam.

Domyślnie

To ja sie podczepię pod temat...

Jak to jest teraz z wrażliwością termosów na upadki, wstrząsy itp? jest tak samo jak kiedys że byle lekkie stuknięcie i w herbacie ma się kawałki szkła czy czego tam?

Rozmowny Awatar dzejms
    Miasto
    Nie ma takiego miasta Londyn...jest Lądek...Lądek Zdrój

Domyślnie

Rzadko który termos ma obecnie szklany wkład, można nimi gwoździe wbijać.

A z wartych polecanie: Thermos z serii Everyday (tylko z korkiem) . Nie polecam serii Thermocafe z automatem.

Ja już wyżej ktoś wspomniał, przed nalaniem herbaty, zalać termos wrzątkiem na parę minut, dopiero potem kawę, herbatę, zupę.
    Stopka sropka... wybitnie niekomercyjna.

Domyślnie

ja od siebie polecam tatanke, salewe i .... fiorda nansena (tak !! ale bez tych wiczerow nalewaczy, sa b. dobre, tylko troche slabsze niz ww.)

Swoja droga, bardziej wole salewe, jest wg mnie wytrzymalsza i strzez sie ficzerow automatow !!! nie nadaje sie to.

Do tego ze swojego doswiadczenie rozwazylbym na Twoim miejsciu 0.7 - to najbardziej optymalny rozmiar, 1L to juz duze bydle- ciezkie a poza tym, jezeli to nie piknik rodzinny to zwyczajnie nie wypijesz jego zawartosci .. goracej.

Sapphiron - termosy dobrych firm sa praktycznei neizniszczalne. Moja jedna salewa jest powgniatana, poobijana a dziala jak 1 dnia zakupu, spadla mi raz nawet z ok. 3 metrow i przezyla

tak jak koledzy pisali. przy nalewaniu termos musi trzymac temprature danego napaju, wiec jezeli to ma byc zimne to trzeba go zamrozic, jezeli gorace to katowac wrzatkiem.
    Ostatnio edytowane przez MR ; 09-12-2010 o 17:31

Domyślnie

ciekawostka - posiadam termos 1L, kupiony w GB na wyprzedaży za zawrotne Ł10... : )
    żadnej marki, żadnych oznaczeń. do rzeczy - okolice 5 rano zalałem wrzątkiem i wrzuciłem do auta - cały dzień w bieszczadach [jesień], zalałem dwie zupki instant itd.
    po powrocie do domu ok 21 resztą zawartości zaparzyłem jeszcze herbatę ekspresową...
    100% prawdy : )
    oczywiscie - to szczesliwy traf, nie reguła; kumpel chyba już 2x reklamował Nansena, niby 3cia sztuka jest ok.

pozdrawiam.
    ...tu był link do mojej galerii, bo przecież chodzi o fotografię, huh?

Domyślnie

Tatonka może być, lepiej termite. Korek tradycyjny

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów