Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Photoshop i clipboard

O ile pamietam, to zawsze moglem sobie robic tak, ze przy odpalonym Photoshopie, robilem Print Screena i wklejalem do Shopa. Pozniej minimalizowalem Shopa i robilem kolejnego Print Screena. Wracalem do Shopa i wklejalem. Ostatnio zauwazylem jednak, ze zrobic moge tylko raz (znaczy w schowku systemowym siedzi tylko pierwszy zrobiony grab). Musze zamknac i uruchomic Shpa raz jeszcze i dopiero wtedy moge zrobic i wkleic drugi obrazek zapisany do schowka przez PrintScreen. Spotkal sie juz ktos z taka upierdliwoscia?
    Windows 7 x64, Photoshop CS5 (12.02) x64.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

O, myslalem, ze tylko ja tak mam! Wyzywam PS od najgorszych. Wydaje mi sie jednak, ze to wina W7 64bit. Wczesniej siedzialem na XP i nie bylo problemu, ale po modernizacji kompa przesiadlem sie na "siodemke" i... krew mnie zalewa. Czasami nie dziala klawisz Escape, co jakis czas w Quarku 8 wylacza sie bufor wydruku, w PS jest problem ze schowkiem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez docxxx Zobacz posta
    Wydaje mi sie jednak, ze to wina W7 64bit.
    No a ja wlasnie nie jestem do konca o tym przekonany. Tez przesiadlem sie na W7 po modernizacji, ale to bylo rok temu. Nie jestem na 100% pewny, czy w tym czasie nie robilem podobnych zabiegow, a problem zauwazylem moze kilka(nascie) dni temu. Aktualizacja Shopa do 12.02 wyszla raptem 3 dni temu bodajze, wiec to na pewno nie to.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Masz szopa otwierasz nowy [OK] ctrl+v, robisz 2giego prtScn i znów nowy [OK] i ctrl+V, samo wklejenie wali ten sam. Na CS5 sprawdzone.
    Na zdrowie!!! Dawaj mi tu na FEJS
    Gram w Totolotka i nie zawaham się wygrać!!!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kundzior Zobacz posta
    Masz szopa otwierasz nowy [OK] ctrl+v, robisz 2giego prtScn i znów nowy [OK] i ctrl+V, samo wklejenie wali ten sam. Na CS5 sprawdzone.
    Niestety -- u mnie nie. Po pierwszym wklejeniu, powrot do systemu, print screen innego okienka, powrot do PSa, New (i juz w tym momemencie widac, ze nic z tego, bo wymiary nowego okna sa z grabu pierwszego screena). Dla pewnosci sprawdzam (Ctrl+V) i niestety wkleja ten sam obrazek, ktory skopiowalem na poczatku.
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Dalej rade. Mysle, ze stig raczej wie o "kontrolfał" i "kontrolce"

Domyślnie

Może coś w jakiś ustawieniach clipa, bo ostatnio kilka razy screeny robiłem a też mam W7 i normalnie było.

Domyślnie

Może coś w jakiś ustawieniach clipa
    Ale w jakich ustawieniach? W Shopie (poza "Export Clopboard", ktory z tym problemem raczej nic wspolnego nie ma) nic takiego nie widze. A w systemie wszystko jest ok -- inne programy nie maja z tym zadnego problemu. Ot -- chociazby teraz sprawdzilem na szybko w InDesignie, a nawet w Wordzie. Wszedzie dziala to normalnie.
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Jeśli u Was nie działa, to niestety nie pomogę, mimo szczerych chęci.

Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów