Pewnie jest, ale chodziło mi tylko o pokazanie jakiegoś kierunku w obróbce a nie gotowe zdjęcie![]()
Szukaj
Pewnie jest, ale chodziło mi tylko o pokazanie jakiegoś kierunku w obróbce a nie gotowe zdjęcie![]()
Co do poprawionego zdjecia wg. mnie zanikly rysy twarzy i oczy staly sie az nie narutalne.Ale to tylko aspekt obrobki.
Blenda juz do mnie dotarla 5 w 1.Bedzie okazja to pocwicze jej uzywanie.Chociaz nie wiem czy nie kupilem za wielkiej 42cale,w razie czego bedzie sluzyc jako tlo a w plener kupie mniejsza.
Modelka mine ma naturalna,ale wiem ze musimy pocwiczyc nad roznymi "usmiechami i spojrzeniami"
Co do ostatniego zdjecia fakt mialo byc czarno biale ale cos mi nie wyszlo,staralem sie zrobic styl "retro"
@ Stock jestem swiadomy cieni i bralem je pod uwage i wybralem zdjecie z najmniejszymi cieniami.
Zdjecie nr 2 bylo zrobione przy uzyciu lampy aby zlikwidowac cienie,uwazam ze nie ma az tak dramatycznego braku swiatla.
Dziekuje za komentarze
Pozdrawiamy
M i A.
www.fl340.com
D80,D300s,Nikon 60mm f/2.8 Micro (N,) Tamron 70-300,Nikon 18-55 VR,Sigma DC 18-200 OS HSM
Meade Lightbridge 12" + televue powermate.
Blenda im większa tym lepsza![]()
zdjecia bardzo ladne.
(kapelusik mi sie bardzo podoba, gdzie mozna taki dostac?)
Pierwsze co zauważyłem to fajna modelka
Potrafi ciekawie spojrzeć w obiektyw nawiązuje kontakt z fotografem Miny są fajne przyjazne Wyraz twarzy jakby pytający czekający na odpowiedź zatrzymujący przy fotografii - tak trzymać
Niektórzy uważają że jak modelka nie otworzy ust to jest słabonie to wtedy jest przeważnie prostacko.
A fotografiom brakuje ciekawego tła i ciekawszych kadrów dlatego wyglądają jak spacerowe.
Jak masz jeszcze modelkę to powtórz sesję i wykonaj 3 przemyślane ujęcia. Zrób zdjęcie z profilu mocno wykadrowane (przycięte) zobaczysz jak będą wyglądały usta. Zostaw ciepłe zafarby one robią klimat
Kapelusik byl kupiony w Krynicy Zdroj![]()
Do modelki mam dostep bo to moja zonka
Bylismy dzis w plenerze i staralem sie robic przemyslane zdjecia,blenda sie przydala do oslabienia swiatla ale i tak jednak cienie sie pojawily.
Jak tylko obrobie to wrzuce efekty mojej pracy.
Pozdrawiam
Maciek
www.fl340.com
D80,D300s,Nikon 60mm f/2.8 Micro (N,) Tamron 70-300,Nikon 18-55 VR,Sigma DC 18-200 OS HSM
Meade Lightbridge 12" + televue powermate.
Skontaktuj się z nami