Close

Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456
Pokaż wyniki od 51 do 56 z 56

Wątek: RAID i W7

Domyślnie

Delikatnie mówiąc, zrobiliśmy z tematu śmietnik

Szczerzę zainteresował mnie Pan tym tematem, uzupełnię swoją wiedzę na temat programowego RAID, jeśli mógłbym prosić jakąś PM, z linkiem do takich informacji, byłbym wdzięczny być może wtedy wrócę do dyskusji

Edit:"Tu masz rację, ja po prostu nic, co znalazło by się tylko w jednej kopii na moich dyskach, nie uważam za bezpiecznie zmagazynowane." Chodziło mi o ten sposób rozumowania

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez introll Zobacz posta
    Może inaczej. Nie ma możliwości stworzenia RAID gdy nie ma kontrolera. Więc nie może on być rozwiązaniem programowym, gdyby tak było, nie integrowało by się w mostkach południowych kontrolerów do tego służących.
    Prosty przykład. Linux i mdadm - http://en.wikipedia.org/wiki/Mdadm
    Sprzętowy kontroler nie jest nam wcale potrzebny...

Domyślnie

Ok, dzięki za linka
    Wygłupiłem się z tym programowym raid

Domyślnie

Wygłupiłem się z tym programowym raid
    No i to jest zachowanie jakie przystało na mężczyznę.

Nawiasem mówiąc, wymieniony linuxowy mdadm jest najlepszym narzędziem do zrozumienia jak tak naprawdę działają macierze i nauczenia się nimi zarządzać. Kontrolery sprzętowe robią w zasadzie to samo tylko szybciej i w ukryty sposób. Dzięki takiej wiedzy można w sytuacji podbramkowej uratować dane.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

OkWygłupiłem się z tym programowym raid
    A oczywiscie. Sprzetowe RAIDy, to nic innego jak oprogramowanie zapisane w kosciach, bufory szybkiej pamieci i ewentualnie czasami jakis procesorek, zeby nie obciazac procesora komputera.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nobi85 Zobacz posta
    Pytanie do tych co mają raid0 i W7. Czy ktoś szyfrował macierz TrueCryptem? Słyszałem że mogą pojawić się problemy z widocznością partycji.
    Serio nikt nie szyfrował macierzy?

Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456

Uprawnienia umieszczania postów