Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Filmik Dragan effect i pytanie

Witam,
    Jestem nowym użytkownikiem na tym forum. To jest mój pierwszy post i pierwsze pytanie do bardziej zaawansowanych w photoshopie. Na tym filmiku jest moment w 5:25 minucie jak powstaje jakas kolejna warstwa Other tak ją nazwał gość który nagrał filmik. W tym momencie się gubię i nie wiem jak ona powstała i jak potem zostały mu same oczy. Prosiłbym o jakąś podpowiedź bardziej doświadczonych. Z góry dzięki
    Pozdrawiam
    http://www.youtube.com/watch?v=ec8HB...eature=related

Domyślnie

Prawdopodobnie skopiowany wcześniej oryginał z przed obróbki. Swoją drogą to śmieszą mnie te tutoriale ze stylizacją obróbki na Andrzeja Dragana, które nie biorą pod uwagę jednego, drobniutkiego szczegółu – fota do takiej obróbki musi być odpowiednio wyświecona, a tego się nie zrobi w Szopie. Bazowanie na byle czym daje w efekcie żałosną imitację.

Domyślnie

Swięta racja, mozna to obejrzec jako ciekawostke warsztatowa....

Domyślnie

Akurat na tym filmiku (jak i na wielu innych jemu podobnych) warsztat jest słaby.

Domyślnie

skopiowana orginalna warstwa i w tym momecie wcisniete ctrl + v

Domyślnie

Warsztat słaby hehehe, to musi ktos pnapierdzielac i smigać zeby fajne fotki robic, to że nie używa masek o niczym nei swiadczy też ich nie używam:P hehehehe paranoja fajne tutek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez introll Zobacz posta
    Warsztat słaby hehehe, to musi ktos pnapierdzielac i smigać zeby fajne fotki robic, to że nie używa masek o niczym nei swiadczy też ich nie używam:P hehehehe paranoja fajne tutek
    Ale ossssochooosiii?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ASTEC Zobacz posta
    [...]Na tym filmiku jest moment w 5:25 minucie jak powstaje jakas kolejna warstwa Other tak ją nazwał gość który nagrał filmik. W tym momencie się gubię i nie wiem jak ona powstała i jak potem zostały mu same oczy. [...]
    Warstwa "Other" powstała przez powielenie warstwy drugiej ("Sombra"? chyba jakoś tak). Z tym, że "Sombra" była na multiply, a po powieleniu jest normal. Potem zwykła selekcja elipsą i po odwróceniu zaznaczenia i wykasowaniu zostają same oczy.

Tylko co to da?
    To, co widzisz, nie jest tym co widzisz.

Domyślnie

Nie, ta warstwa tak nie powstała.
    I'm one of those bad things that happen to good people

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez de Fresz Zobacz posta
    Nie, ta warstwa tak nie powstała.
    Racja, mea culpa. Warstwa "Other" to ta sama warstwa co na samym początku (przed przekształceniami) warstwa pierwsza. Nie mogła powstać z warstwy "Sombra", bo na niej przecież nie ma oczu Zasugerowałem się... ech...
    Zresztą, na końcu (gdy pokazuje "przed/po") znów ją wkleja.

Czyli jest tak jak napisałeś w pierwszym poście, a potem po mojemu (co do oczu).
    Ostatnio edytowane przez donkiszot ; 04-12-2010 o 02:55
    To, co widzisz, nie jest tym co widzisz.

Uprawnienia umieszczania postów