Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 35

Domyślnie Pytania odnośnie d700

Mam dwa pytania do użytkowników d700. Czy jest możliwość sprawdzenia migawki czy była wymieniana? Czy istnieją podróbki tego body?
    Nikon D700+nikkor 35/1.8+SB-900 Lowepro Stealth Reporter D650AW

Domyślnie

Chyba serwis to określi czy była wymieniana jeśli chodzi o ilość samemu możesz to sprawdzić a o podrókach nie słyszałem

Domyślnie

Podobnie jak przedmówca - jedynie serwis. Teoretycznie przy założeniu, że migawka była wymieniana na podstępu to można by to sprawdzić telefonicznie - po numerze seryjnym, ale praktycznie wątpię, żeby udzielali takich informacji. Więc pozostaje wizyta i danie body do ekspertyzy. Można też wtedy odczytać czy migawka "zapamiętała" błędy i w jakiej ilości. Pomoże to w zdiagnozowaniu kondycji sprzętu.

Domyślnie

tak jak przedmówcy piszą. Samemu nie dowiesz się czy migawka była wymieniana. Musisz oddać do serwisu. Co do ilości klapnięć oczywiście istnieje możliwość sprawdzenia. O podrabianych puszkach jeszcze nie słyszałem

A co masz jakąś felerną wersję?
    Nikon FX

Domyślnie

Jeśli zadzwonisz do serwisu nikona i mieliby w bazie nr seryjny aparatu, który zakupiłeś to powiedzą Ci czy coś było robione i to z detalami wiem bo już tak robiłem i nie miałem problemu z info
    lovestorymakers.com

Domyślnie

Tak jak powiedział FttSniper zadzwoniłem z nr seryjnym do serwisu w Warszawie nie mieli go w bazie danych czyli nic nie było przy nim robione. Ale tutaj pytanie czy w Polsce jest jeszcze inny serwis niż w Warszawie? Pytam bo zamierzam kupić i przebieg aparatu oraz cena w stosunku do wieku sa zaskakująco niskie a nie chcę się wpakować

Domyślnie

Nie tylko migawka może świadczyć o znacznym przebiegu.
    Stan ogólny gum, otarcia itp sugerują również duży przebieg.
    Poszukaj po numerze seryjnym który wpisz np. w google.
    Ostatnio trafił się na alle d3 zaginiony w Szwecji.

Jest jeszcze ewentualność chęci szybkiego pozbycia się body z powodu braku gotówki jednak nawet wtedy cena poniżej 5k wydałaby mi się podejrzana.

Domyślnie

... ale czy z migawką to nie jest tak, że jeśli była wymieniona - to tylko się cieszyć, bo znaczy nówka-sztuka? Tak naprawdę to co innego, oprócz właśnie migawki, zużywa się w body (o gumach nie mówię, bo od razu widać ich stopień zużycia)???
    N

Domyślnie

tzn z tego co ja wiem nawet samo logiczne rozumowanie może wskazywać na zużywanie innych elementów gdyż, poza elektroniką w aparatach ciągle występuje też mechanika, wiadomo że takie elementy tez się zużywają. O gumach i innych elementach zewnętrznych nie wspominałem gdyż to widać gołym okiem. Sprzedawca zapewniał mnie że jest to aparat używany w nagłych sytuacjach tzn zastępczy. Cena jest powyżej 5tys. Ponawiam pytanie o serwisy w Polsce czy jest tylko w Warszawie bo tam dzwoniłem i nie mieli tego body u siebie czyli jeśli innego nie ma to wszystko jest ok

Domyślnie

oryginalny nikona tylko w warszawie.
    aparat z nową migawką to aparat zużyty - poza nową migawką.

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów