Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Domyślnie Babcia Krysia - pierwszy portret z nowej puszki:D

Chciałbym przedstawi wam moje pierwszy portret które wyszedł z nowej puszki, z której nawiasem mówiąc jestem strasznie szczęśliwy. Będę wdzięczny za wasze opinie.

1) BABCIA - najlepsza jaką można sobie wymarzyć.

http://skrety.plfoto.com...upragnione D700 + N20-35 2.8 / S50 1.4 / N80-200 2.8D

Domyślnie

poprawiłem literówki. sorry

Chciałbym przedstawić Wam mój pierwszy portret, który wyszedł z nowej puszki, z której nawiasem mówiąc jestem strasznie szczęśliwy. Będę wdzięczny za Wasze opinie.
    http://skrety.plfoto.com...upragnione D700 + N20-35 2.8 / S50 1.4 / N80-200 2.8D

Domyślnie

Gratuluję nowego sprzętu Dodaje skrzydeł, co nie? Zdjęcie bardzo fajne, podoba mi się i kadr i światło. Babcie, wiadomo, są super. Moim zdaniem mógłbyś troszkę dopracować obróbkę, nieco wyostrzyć i może zwiekszyć kontrast.

Jeśli pozwolisz - może coś w tę stronę:

Domyślnie

Bardzo cieszy mnie, że się Tobie podoba. Dziękuję za przykładową korektę, która swoją drogą bardzo mi się podoba. Chciałbym jednak wiedzieć jak wykonać tego typu manipulację, ponieważ ze mnie taki "samouk" i nie jestem jeszcze zbyt biegły w korekcie komputerowej. Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam, Michał.

Domyślnie

no poprawka dała radę
    dobre to to, to foto
    tylko weź odpuść tą ramkę...

pozdro dla babci!!
    U born unique don't die as a copy...

Domyślnie

po 1 - rób w rawach i naucz się je wywoływać.
    Nie chodzi o to, na co się patrzy, ale co się widzi - H.D. Thoreau

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DonArturo Zobacz posta
    po 1 - rób w rawach i naucz się je wywoływać.
    a skąd wiesz, ze nie robi? ? ? ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez missbizarre Zobacz posta
    a skąd wiesz, ze nie robi? ? ? ?
    No przecież wkleił jpg-a a nie raw-a, jak by robił w raw-ach to by takowego wkleił, logiczne chyba nie

Widziałem już na plfoto ale tu też się bdb prezentuje a po poprawce jeszcze lepiej
    Moja galeria: www.darko.cal.pl, zapraszam na FB

Domyślnie

@Iktorn - żadnej magii tu nie ma, wygląda to u mnie tak:

Oczywiście nie ma tu przepisu uniwersalnego, wszystko to kwestia czego chcesz od zdjęcia na końcu, a to jakimi drogami do tego dojdziesz to już kwestia indywidualna. Tutaj to tak jak pisałem, wyostrzyłem i skontrastowałem delikatnie twarz, szczególnie zależało mi na zmarszczkach i oczach, troszkę ociepliłem całość i tyle. Dosłownie minuta klikania w Photoshopie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez darko Zobacz posta
    No przecież wkleił jpg-a a nie raw-a, jak by robił w raw-ach to by takowego wkleił, logiczne chyba nie

Widziałem już na plfoto ale tu też się bdb prezentuje a po poprawce jeszcze lepiej
    umarłam ze śmiechu
    dzięki

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów