Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 63

Widok wątkowy

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

proste pytanie: ile masz fot i jak chcesz nimi zarzadzac?

C1 dopiero w najnowszej wersji ma jakies tam zarzadzanie fotami i workflow. jak to dziala - nie wiem.
    ale znajac historie Lightrooma i to, ze Adobe tez nie od razu doszedl do dobrych rozwiazan, jestem raczej
    sklonny wierzyc, ze nie jest to optymalne w C1. zwlaszcza w kwestii wydajnosci bazy mam tu swoje
    rezerwacje, bo LR3 ma ja swietnie zrobiona, a jeszcze LR2 w tej kwestii kulal (na moich 50.000)...

dla mnie nie ma zadnego porownania miedzy tymi dwoma programami. jakosc konwersji z obu jest dostatecznie
    dobra, natomiast LR wygrywa na calym froncie jako program do pracy z baza danych zdjec. jak sie ma kilka
    tysiecy zdjec to jeszcze jest pikus, ale przy bibliotece liczacej kilkadziesiat tysiecy fot z wielu lat (i wieluset
    plenerow), w ktorej trzeba sie plynnie i szybko poruszac - to tu w zasadzie LR jest jedynym sensownym
    programem na rynku

C1 to jest program dla "mistrzow jednej foty". dla kogos kto fotografuje duzo i potem jeszcze potrzebuje
    cos z tymi fotami zrobic - LR all the way

PS. jesli dla kogos Lightroom a ACR to to samo, to dalsza dyskusja naprawde jest zbyteczna...
    konwersja RAW to naprawde maly kawalek tego, co robi LR
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 06-12-2010 o 14:32

Uprawnienia umieszczania postów