Ciagle tloczno w watkach laptopowych...
Panowie -- pomijajac tych;
-- ktorzy do pracy potrzebuja i sa swiadomi swoich potrzeb, wiec sie tutaj nie rozwodza
-- ktorzy na co dzien uzywaja, bo taka prace maja (pracodawca kupi i raczej uzytkownik na forum sie nie radzi),
-- nielicznych fotografow, ktorzy sporo swojej roboty musza przygotowac zanim do domu wroca (i tym bardziej na forum sie nie radza, bo i swiadomi potrzeb, i czasu nie maja)
...i pytajac wszystkich pozostalych: do czego Wam te laptopy?
Czyzby kubatury mieszkan w ostatnich latach tak nagle zmalaly, czy moze zonki zwrednialy, i skutkiem tego nie mozecie sobie normalnego kata z normalnym komputerem do pracy przygotowac (bo duzy komputer psuje stajla)? Naprawde wygodnie sie Wam na tym zdjecia obrabia (a pozniej w watkach ze zdjeciami tlumaczy "sorry ale na laptopie obrabialem")? No chyba, ze cala robota polega na ogladaniu (i czasami wykadrowaniu)... Tak szczerze pytam -- jaki jest powod kupowania laptopa? No chyba, ze teraz co drugi fotograf to tylko w terenie pracuje i do domu raz w miesiacu zjezdza... Rozumiem mobilnosc, rozumiem tez, ze ceny marketowe moga skusic... ale co jeszcze, bo przeciez dla takich slabych argumentow nie wydaje sie kilku tysiecy zlotych...
Mialem do czynienia z naprawde wieloma lapkami. Poczynajac od gowienek, a konczac na 17-18-calowych "wypasach" za 8-10 tysiakow. To "do czynienia", to po prostu jakies minuty, lub godzinki -- czasami proste rzeczy, czasami jakies nawet proby obrobki na maszynach desperatow, ktorzy koniecznie jakies zdjecie chcieli miec "poprawione". Q! Przeciez na tym nie da sie pracowac!Jak porownam nawet te "wypasione" lapy, do mojego zwyklego stacjonarnego kompa (noo... i dwoch monitorow, bo to dodatkowa wygode daje), to nie potrafie zrozumiec, jak mozna sie tak katowac? Gdybym musial przesiasc sie na prace na laptopie, to chyba rzucilbym wszystkie swoje okolokomputerowe dzialania w diably i zajal sie uprawa marchewki.
Nie wiem czy dzial dobry, nie wiem czy w ogole powinienem ten watek "zatwierdzic", ale tak mnie jakos wzielo przy sobocie, kiedy z nudow klikam "nowe posty", a tam ciagle tylko "laptop", "laptop". "laptop"...
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami