Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11
    Oszczędny w słowach Awatar Aqil
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie Zapomniane i opuszczone

Przechodzisz przez bramę http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=165934 widzisz stare podwórko, takie przedwojenne, zaniedbane. Idziesz dalej. Wchodzisz do klatki schodowej, śmierdzi trutką na szczury, spotykasz obcych ludzi, są uprzejmi, pytają się czy w czymś pomóc - Nie dziękuję, piękne podwórko.
    1.

2.

3.

4.

Bonus.

Domyślnie

Fajne zdjęcia, ale jednak brakuję mi obróbki w 1 i 2 zdjęciu dwójeczka fajnie by wyglądała jako HDR.
    || D750 + MB-D16 || D300s + MB-D10 || D80 + MB-D80 || F601 || N50mm f1.8 || S85 f1.4 || T12-24 f4 || N17-55 f2.8 || N24-120 f4 || S70-200mm f2.8 || SB910 || SD9 || S PZ42x ||

Domyślnie

nie ten dział, ponieważ nie są to zdjęcia architektury. Reportaż blogowy?! Wiem że coś takiego nie istnieje ale z tym mi się kojarzy. Każde zdjęcie ma skopaną kompozycję, na dodatek trójki kompletnie nie rozumiem...

Domyślnie

Mi to wyglada na architekture, z wizja autora mozna sie zgodzic lub nie, moze sie podobac lub nie, ale tak on to widzial , a co tu rozumjec na 3? czy musi byc koniecznie jakies glebsze przeslanie ?
    osobiscie 2 mi sie podoba .

Oszczędny w słowach Awatar Aqil
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Trójka nie ma żadnego przesłania, po prostu ...
    Co do architektury moim zdaniem dział jest OK.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aqil Zobacz posta
    Trójka nie ma żadnego przesłania, po prostu ...
    po prostu co? nie wiem po co publikujesz zdjęcie które kompletnie nic nie pokazuje...

Domyślnie

"będę musiał jakoś z tym żyć. Przypale się ze trzy razy papierosem i pójdę spać, jutro może się już otrząsnę.

a tak w ogóle to jest zdjęcie, po prostu zdjęcie. Jak sie nie podoba to wdzięczny będę za informację co konkretnie."

pozwole sobie zacytowac twoje slowa teh_14m3,mowi ci to cos?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nachos Zobacz posta
    "będę musiał jakoś z tym żyć. Przypale się ze trzy razy papierosem i pójdę spać, jutro może się już otrząsnę.

a tak w ogóle to jest zdjęcie, po prostu zdjęcie. Jak sie nie podoba to wdzięczny będę za informację co konkretnie."

pozwole sobie zacytowac twoje slowa teh_14m3,mowi ci to cos?
    zakładam, że jest to cytat ze mnie. Niestety nie pamiętam w jakim kontekście był napisany więc nie mogę kompletnie się do niego odnieść.
    Ponieważ jednak zostałem wywołany do tablicy z zarzutami hipokryzji pozwolę sobie wypunktować to co napisałem wcześniej:
    - nie ten dział, set zaliczyłbym do działu reportaż ze względu na charakter zdjęć
    - każde zdjęcie ma skopaną kompozycję:
    1. przekoszona perspektywa, brak głównego tematu, kadr zbyt wąski aby cokolwiek pokazywał;
    2. główny temat okno z niepotrzebnymi strzępami schodów które nie wnoszą nic do kadru kompozycyjnie a jedynie śmiecą. Dodatkowo imo zbyt centralnie umieszczone to okno jest;
    3. ??????? Nie rozumiem co autor miał na myśli oraz nie wiem po co to zdjęcie zostało wykonane, jak dla mnie pokazuje nic;
    4.zdjęcie dwóch szyb z nierównym podziałem, nie obrazujące żadnej ciekawej formy, gdyby chociaż symetria została zachowana...
    Bonus - nie oceniam ale jednak dużo bardziej pasowałby jako uzupełnienie setu reportażowego w stylu "byliśmy w starej kamienicy", dodatkowo kadrowo też niezdecydowanie cięte.

Tak jak pisałem wszystkie te okrojone argumenty już napisałem wcześniej w większym skrócie, naprawdę nie trzeba być jakimś bardzo zaawansowanym aby to dostrzec...

Blasius.G
    Gość

Domyślnie

Trzebaby cosik połazić po tej Czewie bo tam są takie skarby na fotografa czekające Będzie czas i pogoda to koło katedry zacznę.

Ogólnie podoba mi się set. Lubię takie klimaty. Tu fajnie skadrowane. Na niektórych nieco za ciemno.
    Ostatnio edytowane przez Blasius.G ; 06-12-2010 o 23:24 Powód: dodałem emotikonkę

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez teh_14m3 Zobacz posta
    po prostu co? nie wiem po co publikujesz zdjęcie które kompletnie nic nie pokazuje...
    to sie odnosi tylko do twojego to po co?
    http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=131415
    wydaje mi sie ze to jest wystarczajaca odpowiedz, miszczu

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów