Witam
Przymierzam się do zakupu aparatu na "wszelkie okazje" mam D5000 a chcę kupić coś dodatkowego co zawsze będę miał ze soba.
Wpadł mi w oko Nikon P100 (głownie z powodu zoomu) co sądzicie o tym aparacie?
Szukaj
Witam
Przymierzam się do zakupu aparatu na "wszelkie okazje" mam D5000 a chcę kupić coś dodatkowego co zawsze będę miał ze soba.
Wpadł mi w oko Nikon P100 (głownie z powodu zoomu) co sądzicie o tym aparacie?
D7100; kilka słoików N, T, S i reflektor SB;
Jest u mnie w rodzinie. Jak na zabieranie "zawsze ze sobą", jest moim zdaniem za duży (chociaż z drugiej strony, jak na moje łapska jest zbyt mały). Robiłem nim wiele razy zdjęcia i chociaż parę wyszło nieźle, to nie mogę się przekonać do kompaktów (jako "skrzywiony" posiadacz lustrzanki). Generalnie ergonomia taka sobie, autofocus taki sobie (pewnie trzeba dobrze doczytać instrukcję, ale w moich doświadczeń "na żywca" czasem nie mogłem ustawić ostrości, mimo że motyw był kontrastowy i ani za blisko, ani za daleko; a pierścienia ostrości brak). VR nawet działa, więc to zawsze jakiś plus
Przydatność najdłuższej ogniskowej jest średnia przy fotografowaniu z ręki, mnie zdjęcia wychodziły nieporuszone dopiero ze statywu.
Generalnie po starciu m.in. z P100 przeszła mi ochota na kompakcik - a we wakacje byłem bardzo nastawiony na zakup (targanie wszędzie wielkiego plecaka z D200 i szkłami w środku to średnia przyjemność). W sumie zdecydowanie to lepsze od aparatu w telefonie, ale...
wejdź w wątek poniżej odnośnie p7000![]()
Skontaktuj się z nami