Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: t.love

Domyślnie t.love

1.

2.

3.

4.

5.

na razie tyle, a jest sporo więcej
    zapraszam do komentowania, krytykowania...
    Ostatnio edytowane przez downandout ; 02-12-2010 o 16:40
    że jakby coś - to nic

rx100 blog

Domyślnie

Troszkę za monotonne kadry robione z jednego miejsca, skupiłeś się wyłącznie na Muńku na przecież nie tylko on tworzy zespół, kupuje tylko 2 dobry kadr i interesujące światło

Domyślnie

taki urok koncertówek. to nie studio i sesja z dziewczyną, nie ustawisz sobie światła, focisz z miejsc dostępnych, często w dziwnych pozycjach.
    na 1, 3, 4 widać jak była oświetlona reszta zespołu, na Muńka szły dwie czołówki. oświetleniowiec był z tlove.

dzięki za opinię.
    że jakby coś - to nic

rx100 blog

Domyślnie

Te jechane od dołu dla mnie odpadają w przedbiegach. Taki urok koncertów - że trzeba się napracować
    Zapraszam: www.kadr.pila.pl

Domyślnie

Czy możecie amatorkę poinstruować jak ustawić aparat, żeby zdjęcia koncertowe wyszły? Bardzo proszę, boję się że będzie za ciemno, że zabraknie ostrości,że poruszone, że kadry nie takie... nie chcę walić lampą, boję się, żeby nie były płaskie...
    Poinstruuje mnie ktoś?

A nie mam już za dużo czasu, żeby poszukać na forum.
    Mam d90+ 18-105f 3.5-5.6 G ED +70-300 f/4.5-5.6 G+50/f 1.4G
    całkiem zielona

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zielona Zobacz posta
    Czy możecie amatorkę poinstruować jak ustawić aparat, żeby zdjęcia koncertowe wyszły? Bardzo proszę, boję się że będzie za ciemno, że zabraknie ostrości,że poruszone, że kadry nie takie... nie chcę walić lampą, boję się, żeby nie były płaskie...
    Poinstruuje mnie ktoś?

A nie mam już za dużo czasu, żeby poszukać na forum.
    Mam d90+ 18-105f 3.5-5.6 G ED +70-300 f/4.5-5.6 G+50/f 1.4G
    Wszystko zależy, jakie będziesz mieć warunki - wyjściowo załóż 50/1.4, aparat w tryb A, f/2.0 - 2.8 ISO 1000 i kontroluj, co Ci wyjdzie

Co do zdjęć, 3 mi się podoba, jednak zgadzam sie z Lucasem, Muniek to nie T.Love
    FX+ FX + 20-35/2 + 50/1.4 + 85/1.8 + 70-200/2.8 VR

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez coroner Zobacz posta
    Wszystko zależy, jakie będziesz mieć warunki - wyjściowo załóż 50/1.4, aparat w tryb A, f/2.0 - 2.8 ISO 1000 i kontroluj, co Ci wyjdzie

Co do zdjęć, 3 mi się podoba, jednak zgadzam sie z Lucasem, Muniek to nie T.Love
    Dzięki, zawsze to jakiś początek.

Ups, i przepraszam autora za zaśmiecanie wątku.
    całkiem zielona

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PPlumek Zobacz posta
    Te jechane od dołu dla mnie odpadają w przedbiegach. Taki urok koncertów - że trzeba się napracować
    większość koncertówek są jechane od dołu. czasem inaczej się nie da. scena w opolu ma 30-40 cm wysokości, 'fosa' ma szerokość 50 cm, trzeba się w niej zmieścić kucając, nie wyobrażam sobie cały koncert focić na stojąco, przeszkadzając ludziom, którzy zapłacili by się bawić i cieszyć muzyką. kilka razy można wstać na chwilkę, tudzież focić na ślepo z ręką w górze. w takim krakowskim studio fosa jest równie wąziutka, tylko że scena wyższa i nie ma bata by nie zrobić foty 'jechanej od dołu', tak samo w eskulapie w poznaniu, wiatraku w zabrzu, wrocławskiej kultowej i wff. takie są realia klubów w polsce, że jeśli foci się z fosy to w 8 na 10 przypadków będzie z dołu.

Cytat Zamieszczone przez coroner Zobacz posta

coroner - patrz post #3
    co do porady, to w d90 można bez obawy focić na iso1600. moja d80 daje radę, to nowsza konstrukcja tym bardziej. koncertówki nie muszą być obrazkami jak ostrymi jak żyleta i gładkimi jak pupcia niemowlaka.
    że jakby coś - to nic

rx100 blog

Uprawnienia umieszczania postów