Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: Domek :)

Domyślnie

Jesli w taki sposob okreslonego "przepalu" mialoby nie byc, to wyobraz sobie jak wygladaloby to zdjecie... Wtedy znowu komentarze, ze niedoswietlone.
    Dla mnie nie sa tutaj dziwne ani nasycenie kolorow, ani smoliste cienie nie sa wcale dziwne. Widac przeciez wyraznie, ze zdjecie zrobione jest przy niskim sloncu, a wtedy tak wlasnie zdjecia sie rysuja.
    Jedyne do czego bym sie czepil, to oczywiscie kadr.
    Ostatnio edytowane przez stig ; 02-12-2010 o 14:33
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Moim zdaniem histogram jakiś pokręcony tutaj jest. Gołym okiem widać że przepału nie ma, a przy obniżonej krzywej i tak prawa strona wykresu wskazuje na przepał......
    K5 + S10-20 + 40/2.8 Ltd + 70/2.4 Ltd + 15/4 Ltd + T70-200/2.8 + Lee Filters
    http://bartekkw.deviantart.com/
    "Dwanaście świetnych fotografii każdego roku to wspaniały plon" Ansel Adams

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bartekkw Zobacz posta
    A gdzie Kolega przepał widzi ?
    Jedyny zarzut to że ciasno...
    Capture też wyraźnie pokazuje - prześwietlenia, niedoświetlenia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bartekkw Zobacz posta
    Moim zdaniem histogram jakiś pokręcony tutaj jest. Gołym okiem widać że przepału nie ma, a przy obniżonej krzywej i tak prawa strona wykresu wskazuje na przepał......
    Bartek,ale chyba nie sądzisz że ją go podkręciłem? Wydaje mi się że sprawę przepału rozwiązałoby zmniejszenie nasycenia które widać gołym okiem jest za duże.

Domyślnie

Witam
    Wrzucam drugie zdjęcie w poziomym kadrze

2.

Domyślnie

Kadrowo zdecydowanie lepiej, tylko czemu takie maleństwo, chyba się nie przestraszyłeś komentarzy

Domyślnie

W związku z tym że chciałem wstawić większe zdjęcie a się już nie da to dodaję post z większym rozmiarem poprzedniego i nowe pod ocenę \

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez touran Zobacz posta
    Bartek,ale chyba nie sądzisz że ją go podkręciłem? Wydaje mi się że sprawę przepału rozwiązałoby zmniejszenie nasycenia które widać gołym okiem jest za duże.
    Absolutnie Cię o to nie podejżewam Może to faktycznie nasycenie ?
    K5 + S10-20 + 40/2.8 Ltd + 70/2.4 Ltd + 15/4 Ltd + T70-200/2.8 + Lee Filters
    http://bartekkw.deviantart.com/
    "Dwanaście świetnych fotografii każdego roku to wspaniały plon" Ansel Adams

Domyślnie

Wersja pozioma prezentuje sie znacznie lepiej.
    Nad mostem dalbym mniej nieba, poniewaz jest puste i nic nie wnosi.

Co do dyskutowanego przepalu - jezeli nasycenie podniesiemy kontrastem,
    to moze powstac przepalenie jednego z kolorow skladowych,
    ktore na bialym histogramie nie bedzie widoczne (zaleznie od sposobu interpretacji algorytmu tworzacego).
    W przypadku zabawy wylacznie saturacja - jeden algorytm dopusci do przepalenia, drugi nie.
    Kwestia zdolnosci programisty.
    seek & destroy
    Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów