Szukaj
"Często kończy się na formie, nic z tego nie wynika. Po tym jak Marcel Duchamp ogłosił, że pisuar ustawiony na środku jest dziełem sztuki - artystą może być każdy..." - R. Opałka
mój syn ma NFS Carbon, Shi(f)t, Prostreet, Most Wanted i najnowsze Hot Pursuit
Ja pamiętam jeszcze z "dawnych czasów" Porsche Unleashed
Fatalnie wykonane samochody - niewymiarowe, model jazdy wyjątkowo drętwy, jeździsz po bezmyślnych torach, bardzo słaba gra.
Powiem tak, pomimo wieku zdarza mi się usiąść przed komputerem syna i pograć w Carbona - bo to świetna gra dla faceta który lubi motoryzację w Shifcie nie odnajduję ani grama przyjemności (a skoro nawet mój syn jej nie odnajduje - to coś w tym musi być). Zwróć uwagę, że gra była bardzo krótko na rynku, od razu pojawiły się następne wersje.
Warto natomiast zainwestować w Hot Pursuit - nawet te 130 zł za edycję limitowaną. Najlepsza gra "motoryzacyjna" jaką widziałem.
Oczywiście ja jeżdżę Carrerą 4s i podziwiam krajobrazy (a grafika jest extra), a mój syna lata na sygnale SLSem i rozbija przeciwników...![]()
Ostatnio edytowane przez eldritch ; 01-12-2010 o 18:24
"Często kończy się na formie, nic z tego nie wynika. Po tym jak Marcel Duchamp ogłosił, że pisuar ustawiony na środku jest dziełem sztuki - artystą może być każdy..." - R. Opałka
Ach gralo sie w NFS Carbon kiedys, przeszedlem ta gre ladnych pare razy. Specjalnie kupilem oryginal zeby potem grac w sieci...i nie chwalac sie pokazalo sie paru osobom jak sie jezdzi. Fajnie bylo wejsc do pokoju gry, poczekac chwile...i znajdywalo sie zawsze paru chetnych na ostra jazde. Podobalo mi sie ze chyba przed wyscigiem bylo jakies 30 sek oczekiwania na start i w tym czasie mozna bylo cos do kogos napisac. Fajnie jak ktos na standardowe pytanie: skad jestes" odpisywal np Chile, Usa, Islandia czy Chiny, a jak sie jeszcze czasem Polak trafil
.
Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
Pozdrawiam, Krzysiek.
A wg mnie Shift jest świetny, tylko trzeba grać na kierownicy. Carbon się nie umywa. Tylko jedno zastrzeżenie - to zupełnie różne gry. W Shifcie nie chodzi o jazdę po mieście odpicowaną bryką i wyścigi z policją - to raczej coś w rodzaju TOCA Race Driver. Czyli jak ktoś lubi jazdę po mieście, opuszczone szyby i ucieczki przed tabunem radiowozów - Carbon (chociaż moim zdaniem lepsze Most Wanted). Jeśli zaś lubisz się ścigać, "kręcić" czasy, urywać ułamki sekund, to Shift. Podobno najnowszy Hot Pursuit jest w ogóle najlepszy (czyli najlepsze rzeczy z Most Wanted/Carbon i Shifta), ale nie grałem jeszcze![]()
Dla każdego coś miłego. Dla mnie Carbon to najsłabsza część serii zaraz po Pro Street, za to Shift jest całkiem przyjemny, tylko jakiś taki mało NFSowy. Nowy HP to klasa ale to dlatego, że to właściwie Burnout a nie NFS :> PCtowcy wcześniej tego nie mieli więc świeże doznania![]()
Shift to troszkę symulator jazdy a np. nowy Hot Pursuit to typowy arcade gdzie prawie cały czas trzymasz palucha na gazie i tylko lekko hamujesz przed zakrętem żeby tył autka zatzuciłoObie mi się podobają ale wspólny to mają tylko człon NFS w nazwie.
Dla każdego coś miłego.
Skontaktuj się z nami