Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: Prezenty

Domyślnie Prezenty

Witajcie,

Z dnia na dzien zblizaja sie nieustajacym krokiem Mikolajki oraz Swieta Bozego Narodzenia. Tak jak nigdy, w tym roku siedze i mysle i mysle i.... jeszcze mysle ale nic nie wymyslilem co za prezenty kupic najblizszym! Najgorszy problem mam z rodzicami Moze podsuniecie mi jakis pomysl?
    A Wy jak sobie radzicie z takim fantem? Idziecie do sklepu i kupujecie to co wpadnie w oko czy planujecie z gory? Macie juz jakies pomysly?

Pozdrawiam
    S

Domyślnie

ja najczesciej najpierw pytam co ktos by chcial dostac (wtedy jest pewnosc, ze sie trafi) i to kupuje. pozniej dokupuje do tego prezentu cos co ja sam wybiore - wtedy jest jeszcze element zaskoczenia. robie tak dla najblizszych, czyli zony, mamy.

sam wole tez dostac cos co sam zasugeruje. moja zona mowi, ze strasznie ciezko kupowac prezent dla mnie bo sam sobie kupuje wszystko co potrzebuje. dlatego najczesciej dostaje jakies dobre trunki bo lubie sobie cos wypic od czasu do czasu
    Nikon E600, E800, D810 i dużo obiektywów

Domyślnie

często kupuję książki
    znam mniej więcej zapatrywania osób obdarowywanych w tej kwestii i kupuję nowości

Domyślnie

hehe ja juz mam prezenty dla rodzicow Stuptuty dla ojca, akurat sie zima zbliza wiec mu sie przyda na spacery z psem a dla mamy cos z Rosenthala
    http://allegro.pl/listing.php/search...ategory=0&sg=0

http://allegro.pl/listing.php/search...ategory=0&sg=0

Domyślnie

U nas tradycyjnie - książki i płyty CD/DVD

Domyślnie

Teściowej wypatrzyliśmy (kobita wypatrzyła) jakiś sweterek..
    Ojcu chyba podaruję zakupiony, na jakiejś wyprzedaży staroci, pół roku temu sekstant. Bez skojarzeń proszę http://pl.wikipedia.org/wiki/Sekstant
    Matka kolekcję kosmetyków od Dove.

Został mi teść i ewentualnie ojciec, bo sekstant jest uszkodzony. Stary jest zapalonym żeglarzem, ale nie wiem, czy niesprawne urządzenia wypada pod choinkę kłaść.. Powiedzcie jeszcze jeśli możecie, czy te kosmetyki świąteczne od Dove są widoczna wszędzie w Polsce? Tutaj praktycznie w każdym supermarkecie. Kremowa taka jakby tuba o podstawie elipsy. Na pierwszy rzut oka wygląda jak tuba z ciekawą flaszką

Kobita mnie wypytuje co dzień, co bym chciał pod choinką znaleźć, a ja non stop odpowiadam, że nic, bo nie stać jej na niezajechane D200

--------- OT mode ON ---------

Anegdotka o "promocjach" świątecznych:
    Łazimy sobie po tych sklepach i naszła nas ochota żeby kupić sobie grę planszową Monopoly i trochę pomęczyć wieczorami. Widzieliśmy ją nawet kilka dni wcześniej robiąc zakupy w supermarkecie, cena 17,99. Zachodzimy w końcu zdecydowani na zakup, a tam pusto. Normalnie wcięło. No przecież w ciągu kilku dni ludziska nie wykupili całej partii gier, no nie? Zrezygnowani wróciliśmy. Kilka dni później wędrowałem rano po mleko i bułki. Patrzę w kierunku gier, a tam z daleka do mnie błyszczy swoim urokiem cała sterta Monopoly i wielki napis "Promocja!" Podchodzę bliżej i co widzę? "Promocja! 25% taniej na święta: 26,99"

--------- OT mode OFF ---------
    Ostatnio edytowane przez KaeF ; 29-11-2010 o 04:02
    Pozdrawiam, Kamil
    Analogowo i manualnie: 12XP i ChCE3 :: S18/3,5 :: CZ35/2,4 :: H58/2,0 :: V70-210/4,5-5-6 :: P135/2,8 :: DC25

Domyślnie

Moim zdaniem najlepszy prezent to niespodzianka.Prezenty zazwyczaj kupujemy dla bliskich,powinniśmy więc znać ich
    oczekiwania,zainteresowania.Wartość prezentu nie jest zależna od tego ile kosztuje,ale od tego ile radości sprawia
    obdarowanej osobie.
    Inna sprawa to wolę dawać niż dostawać.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cheyenne Zobacz posta
    często kupuję książki
    znam mniej więcej zapatrywania osób obdarowywanych w tej kwestii i kupuję nowości
    Dokładnie tak zawsze kupuję prezent dla żony. Na amazonie często można kupić książki zanim ukażą się na rynku za pół ceny. Trzeba poczekać kilka tygodni co prawda na dostawę ale za to jest tanio i mam pewność że żona jeszcze jej nie ma. Prezent pod choinkę leży już od miesiąca schowany i mam problem z głowy

Domyślnie

Hmm to juz mi troche pomogliscie. Moze faktycznie pomysl z ksiazka nie jest taki zly. Zaraz zerkne jakie ksiazki sa na topie

Domyślnie

Zależy kto co lubi. Ostatnio rodzicom kupiłem kawę, taką lepszą za 250zł za kg. W grę wchodzi też prawdziwa ręcznie robiona czekolada, taka za 30zł za 100g.
    Wszystko zależy od kwoty.

Ja bym wolał nic nie dostawać przez 2 lata, a potem przykładowo coś porządniejszego i droższego, niż "skarpety i krawaty".
    Z książkami jest ten problem, że nie wszystko każdemu pasuje.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów