miałem D200 , D90 , D300 i obecnie mam D700 , każdy aparat ujoł mnie czym innym , miałem D90 sprzedałem i zakupiłem D300 a do tego na zapas D200 , teraz mam D700 , opisze co podobało mi sie w D90 , a co w D200 bo o te modele tutaj chodzi : D90 dużo lepsza matryca - co za tym idzie dużo mniejsze szumy , ale korpus tandetny plastikowy - w trzymaniu niewygodny i ogolnie taka zabawka o dośc dużych możliwościach , D200 - korpus wykonany bardzo dobrze ( o ile nie trafisz wyjechanego w którym gumy sa 2 razy wieksze niż powinny byc i się odklejają ) magnezowy korpus czuc w rękumatryca CCD i to boli najbardziej - szum jest nieładny i jest go sporo , ale na ISO 100 niszczy D90 , D300 - korpus najładniej oddaje kolory , ma najlepszy pomiar światła ( według mnie ) i ogólnie plener z tym aparatem to przyjemnośc , męczący w D200 jest również wizjer - ciemniejszy i nie kryje 100% kadru jak w D300 , Wyświetlacz - 2,5 cala i to jeszcze gorszej jakości niz w D90 czy D300 , wkurzające jest również powiekszanie zdjęc - trzeba to robic kółkiem a nie przyciskiem - trzeba się przyzwyczaic , jeśli kupisz jasne szkła i ogólnie nie bedziesz potrzebował wysokiego ISO to D200 wystarczy , jeśli potrzebujesz iso powyżej 800 to D90tka , D70s i D80 sobie daruj - obecnie można D200 kupic w dobrej cenie do około 1400-1500 zł , i w przyszłości zbieraj na D700 - ten aparat jest genialny !!!
)
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami