Close

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 33 z 33

Wątek: d70s d80 d200 ?

Domyślnie

"Seeker, D90 nie jest brany pod uwagę"

Wiem .
    Mowie tylko, jak sie MZ sprawy maja. Wszak nie tylko o D90 pisalem.
    Autorka watku potrzebuje informacji, nie decyzji.
    seek & destroy
    Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...

Domyślnie

Gdybym miał wybór D80 czy D200 - wybrałbym D200 bez wahania.
    D80 to fajna puszka, ale po jakims czasie zacznie frustrować: niedoskonały AF dla obiektywów ze śrubokrętem, pomiary (prześwietla zdjęcia). Znudziło mi się ręczne ustawianie WB i korygowanie ekspozycji w zalezności od obiektywu (nie bawię sie w RAWy).

Co do zdjęć - z D80 można robić doskonałe, ale ja nie chciałem sie męczyć i kupiłem D300 (i pewnie dokupię jeszcze D200 za tysiaka jak stanieją

Domyślnie

Mam od kilku miesięcy D80 + 18-105 (pierwsza lustrzanka) i jestem b. zadowolony.
    Kolega ma D300 z tym samym obiektywem i owszem potężniejsza maszyna... ale po co mi Ferrari skoro ledwo co umiem jeździć... Po prostu szkoda kasy na tak solidną puszkę na początek...
    przychylę się do utartej opinii, że jeśli już masz kasę to warto zainwestować w obiektywy.
    Niedawno widziałem, co można zrobić "zwykłą" Sonoltą A100 ale z dobrym obiektywem! Rewelka!

Za D80 (przebieg 32 tyś, ale b. zadbany) + w zestawie z kitem 18-55 + lampa sb-400 dałem 1350
    dokupiłem obiektyw nikkor 18-105 (jeszcze na gwarancji) mało używany - 700 zł.
    sprzedałem kita za 150 zł
    czyli razem wyszło mi 1900zł
    Ostatnio edytowane przez jannik ; 07-12-2010 o 09:49

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów