Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: problem z d50

klkd
    Gość

Domyślnie problem z d50

mam problem z D50; otóż do tej pory zdjęcia nim robione były ostre, że czasem oczy bolały. Od niedawna coś się dzieje i zdjęcia nie mają już dawnej ostrości. W większości zdjęcia są dobre, ale brakuje im tej pierwotnej ostrości. Ostatnio robiłem kilka sesji plenerowych i to samo jest. Ma ktoś jakis pomysł??

c-man
    Gość

Domyślnie

Hmmm... Poprzestawiałeś coś w ustawieniach puszki? (reset ustawień albo coś w tym stylu?) Założyłeś inny obiektyw? Filtr na obiektywie? Starzejesz się i czas na okulary?

Domyślnie

Pokaż przykładowe zdjęcia, lub wycinki zdjęć. Czy dzieje się to na tym samym obiektywie, czy może na innym? Może jest jakiś problem z zasilaniem, bateria na wyczerpaniu? Najgorsza możliwość to rozregulowany AF. Ile aparat zrobił już zdjęć?

klkd
    Gość

Domyślnie

nic nie zmieniałem, cały czas robie na tych samych nastawieniach, obiektyw owszem założyłem nowy, ale to działo się przed zmianą. I to jest dziwne, bo na przykład robiłem zdjęcia we wnętrzu na imprezie i z lampą było cacy, ostro jak cholera, a jak innego dnia poszedłem na plener to twarzom brakuje tej ostrości. Filtry stosuję tylko UV. Nie wiem jaki ma przebieg ten aparat, jak to sprawdzić??? Mam dwa obiektywy 18-70 nikona i 700-300 sigme i na obu ma takie kaprysy nieraz.

Domyślnie

Tak to jest gdybanie.
    Wstaw 2 zdjęcia - jedno Twoim zdaniem ostre, że oczy bolą, drugie felerne. Tylko fotki zrobione w miarę na jednakowych ustawieniach i podobnym miejscu.
    Stawiam na starość Z wiekiem łapki zaczynają drżeć. Walnij 100g i ponów sesje
    ps. Przebieg sprawdzisz Opandą. Było setki razy na forum.
    Tutaj jest... podpis

klkd
    Gość

Domyślnie

21 lat to chyba nie starośc łapki mam podobno całkiem sprawne :d wybiore fotki i wrzucę

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez klkd Zobacz posta
    21 lat to chyba nie starośc łapki mam podobno całkiem sprawne :d
    Nie wież Kobietom :P
    Na zdrowie!!! Dawaj mi tu na FEJS
    Gram w Totolotka i nie zawaham się wygrać!!!

Domyślnie

A czyściłeś kiedyś szło lub matrycę? Albo filtr? (najlepiej do testów go zdejmij).

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez klkd Zobacz posta
    ... łapki mam podobno całkiem sprawne ...
    Nie pytałem się co robisz łapkami, tylko prosiłem o wstawienie zdjęć
    Tutaj jest... podpis

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kundzior Zobacz posta
    Nie wież Kobietom :P
    dokladnie, tez mi tak jedna mowila a w koncu wyszla za innego

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów